Investigador/ora

Joan

08 novembre 2007 | Investigador/ora

És catedràtic d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Acadèmic numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha centrat les recerques en l’estudi de la protohistòria a la Mediterrània occidental, particularment en els processos socials i econòmics implicats en el desenvolupament dels estats ibèrics i la seva dissolució en època romano-republicana. També ha treballat sobre la cultura talaiòtica de l’Edat del Ferro. Ha dirigit diversos projectes de recerca i excavacions arqueològiques a Catalunya i a les Illes Balears.
Entre les seves publicacions, cal destacar Els ibers del Nord (2005) (en col·laboració amb Joan Santacana), El jaciment protohistòric d’Aldovesta (Benifallet) i El comerç fenici arcaic a la Catalunya meridional (1991), El poblat ibèric d’Alorda Park (Calafell Baix Penedès) (1992), Les ceràmiques de vernís negre de Pollentia (exavacions 1949-1992) (1996) i, com editor científic, Les fàcies ceràmiques d’importació a la costa ibèrica, les Balears i les Pitiüses durant el segle III aC i la primera meitat del segle II aC (1998), Tècniques constructives d’època ibèrica i experimentació arquitectònica a la Mediterrània (2001) i La circulació d’àmfores al Mediterrani occidental durant la Protohistòria (segles VIII-III aC): aspectes quantitatius i anàlisi de continguts (2004), tot elles en col·laboració, a banda de nombrosos articles en revistes especialitzades.
És codirector de la revista Fonaments. Prehistòria i Món Antic als Països Catalans, i membre de la Comissió Assessora del Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya. Participa en diversos consells de redacció de evistes especialitzades.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.