Arts i Humanitats | Diari de recerca

Les Coves del Toll (Moià)

30 maig 2012 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

Lleons, hienes, hipopòtams, bous, rinoceronts… Restes de tots aquests animals han estat trobats molt a prop de Moià, a les anomenades Coves del Toll, i es poden veure al Museu Arqueològic de la localitat.

Les Coves del Toll mereixen sens dubte una visita, que té el seu complement imprescindible en el proper Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià. La cavitat principal té un recorregut de prop de 2 quilòmetres, i la part visitable és de 180 metres dividits en dos trams: la Galeria Sud permet observar l’àrea ocupada per l’home prehistòric, mentre que la Galeria Est travessa un riu intermitent.

En aquestes coves s’hi han trobat les restes de trenta-cinc espècies diferents de mamífers, alguns d’ells extingits. De fet, es considera una de les coves d’Europa més rica en fauna del Quaternari. Les restes que s’hi ha trobat es conserven al Museu arqueològic de Moià. En aquest centre, a més de la fauna, s’hi pot copsar la presència humana a la zona (estil de vida, treball, eines, malalties i mort, enterraments, dolmens…).

Coves del Toll

La Cova es oberta la gran majoria de dissabtes i diumenges (vegeu-ne els horaris). A més s’organitzen visites guiades, Tallers, Itineraris, el Mercat Escolar de la Prehistòria i d’altres activitats per a descobrir aquest equipament.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.