Diari de recerca

Museu de la Pesca de Palamós

01 juny 2012 | Diari de recerca

Un lloc per conèixer el peix, degustar-lo i saber com es pesca.

El Museu de la Pesca de Palamós s’alça en una gran nau al bell mig del port, envoltat de barques i situat a la vora mateix de la llotja del peix. Aquest Museu ha creat també l’Espai Peix i el Centre d’Interpretació de la Pesca, dos espais veïns on es pot conèixer la biodiversitat de la Mediterrània de la millor manera possible: tot cuinant-la i degustant-la!

Però anem a pams. El Museu de la Pesca de Palamós presenta una exposició permanent sobre la biodiversitat de la Mediterrània i l’activitat pesquera que ens explica què es pesca i com es pesca. Al Museu veurem l’evolució dels sistemes de pesca, des dels més rudimentaris als més sofisticats.

També descobrirem a on es pesca, ja que els peixos es concentren en determinades zones. Tot plegat es mostra amb diversos recursos expositius, com ara maquetes, audiovisuals, elements antics, etcètera.

El Museu de la Pesca de Palamós també disposa de varies naus visitables: la Gacela, la Estrella Polar i la Felicitat, propietat de l’Ajuntament de Palamós. Això ens ajuda a conèixer les professions i oficis relacionats: el mestre d’aixa i calafat, el mestre veler, el corder, les empreses de salaons…

L’Espai Peix

El Museu ha impulsat de l’anomenat Espai peix, situat arran del centre. L’Espai Peix dóna a conèixer les espècies marines poc cotitzades, però amb un alt valor culinari i gastronòmic. I ho fa d’una manera ben original: organitzant degustacions i convidant els visitants a participar en tallers de cuina, on aprendran a preparar plats exquisits amb gatets, cananes, maires, peix porquet, congres i d’altres espècies que cada cop es consumeixen menys.

L’Espai Peix organitza Tallers de Degustació per fer gaudir de l’experiència de conèixer, cuinar i tastar el peix, sota la direcció i mestratge dels millors cuiners. Si algú en dubte només cal que feu un cop d’ull a les receptes

El Centre d’Interpretació de la Pesca

Ubicat a l’entrada de l’Espai del Peix, el Centre d’Interpretació de la Pesca permet veure en directe la subhasta del peix que es fa cada tarda a les 17:00 hores. Un guia ens ajudarà a conèixer la subhasta i les espècies subhastades, les embarcacions que les capturen, els caladors on treballen els pescadors, etcètera.

Un conjunt d’espais i propostes que mereixen molt la pena.

Diari de recerca

1 Comentari

  1. Kamilla

    Si noi! El temps passa ràpid. Sort que les noves tecnologies ens pemeetrn estar en contacte i ens pots anar explicant coses de l’altre costat de la bassa. A més, si la visita que d’aqued poc tindràs és la que em penso, els dies passaran d’una altra forma Salut i bon final d’estada!

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.