Arts i Humanitats | Diari de recerca

Excavacions en directe a la ciutadella de Roses

17 juliol 2009 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

La Ciutadella de Roses, una fortificació construïda al segle XVI. L’any 1961, davant la pressió urbanitzadora que amenaçava el monument, es declara Conjunto Histórico Artístico Nacional i avui es troba inclosa entre els principals béns culturals d’interès nacional del país.

Dins les seves muralles podem trobar un gran patrimoni arqueològic grec, romà, medieval i modern, molt del qual encara està per excavar.  Es tracta d’un jaciment d’unes 20 ha, començat a excavar l’any 1916, amb àrees inèdites, en contínua investigació.

Aquest estiu, del 6 al 31 de juliol, un equip de 12 estudiants d’arqueologia, acompanyats per arqueòlegs i antropòlegs professionals, portaran a terme excavacions a dos punts clau de la Ciutadella: la ciutat medieval i la muralla hel·lenística. 

A més d’aquest procés d’excavació, tindrà lloc també treball de laboratori de neteja de material, un xic de restauració per facilitar la conservació de la peça i el procés d’inventari.

Si us deixeu caure per la Ciutadella de Roses, a més de poder veure un procés d’excavació en directe, podreu portar a terme un recorregut complet, ben informat i senyalitzat de les diferents ocupacions històriques que han tingut al lloc, des del segle IV aC a l’actualitat, així com fruir de la variada oferta cultural que durant els estius té lloc dins la Ciutadella.

Com arribar-hi i quins horaris fan? Troba-ho aquí!

David Casacuberta 

I la setmana vinent… descobrirem un recorregut per uns escenaris que van fer història.. Us esperem!

El patrimoni de la Ciutadella de Roses

La Ciutadella de Roses és una fortificació construïda al segle XVI. Dins les seves muralles podem trobar un gran patrimoni arqueològic grec, romà, medieval i modern, molt del qual encara està per excavar. 

Et proposem una visita, en què viuràs molt de prop l’arqueologia. Vols saber com? Descobreix-la amb la recomanació d’en David Casacuberta!

Excavacions a la Ciutadella de Roses

A la Ciutadella de Roses s’està duent a terme una excavació de la ciutat medieval i la muralla hel·lenística. A més d’aquest procés d’excavació, es fan treballs de laboratori de neteja de material, un xic de restauració per facilitar la conservació de la peça i el procés d’inventari.

Vine a descobrir la història i l’arqueologia amb la proposta que ens fa en David Casacuberta!

L'entrada de la Ciutadella de Roses

Dins les muralles de la Ciutadella de Roses podem trobar un gran patrimoni arqueològic grec, romà, medieval i modern, molt del qual encara està per excavar.  

Aquesta és una de les propostes de turisme científic que us oferim aquest estiu.  

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.