Diari de recerca

Parlem de Volcans

25 maig 2011 | Diari de recerca

QueQuiCom ens endinsa en els secrets de la vulcanologia de Tenerife

Els volcans de Tenerife han conformat una illa on la lava és la seva protagonista i on destaca el Teide, volcà que encara està actiu i que ha conformat enormes tubs volcànics, tal i com ha mostrat el programa Quequicom del 25 de maig.  

Voleu saber-ne més d’aquest explosiu tema? Us convidem a fer un cop d’ull a aquests recursos:

Primer de tot, el Grímsvötn Amoïnats per algun viatge? Per saber la darrera hora de l’erupció d’aquest volcà islandès podeu consultar l’evolució del núvol de cendra al Metoffice. Més informació sobre aquest volcà a les webs de El temps i l’oratge

Per què hi ha tants volcans a Islàndia?  La resposta a Islàndia, terra de glaç i foc  explicada pel vulcanòleg Domingo Gimeno

1/ TURISME DE VOLCANS

Parc Nacional del Teide Informació complerta sobre el Parc Nacional del Teide del portal web de la Xarxa de Parcs Nacionals del Ministerio de Medio Ambiente.

Volcans a Olot. El Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa presenta 28 itineraris pedestres que recorren  la quarantena de cons volcànics i les més de 20 colades de lava que conformen aquest parc natural.

Volcans a França El Parc Natural Regional dels Volcans d’Alvèrnia reuneix 4 massissos volcànics en ple Massis Central.               

Hawai’i Volcanoes National Park  Pàgina del servei nacional de parcs amb tot el que cal saber per organitzar la visita als volcans hawaiians

Volcano Discovery  Pàgina destinada al turisme volcànic arreu del món.

2/ VULCANOLOGIA

Expedicions per investigar els volcans. No us perdeu Històries de volcans sobre viatges a Els Andes, El Salvador i Islàndia.   

Simula una erupció volcànica!  El geòleg David Brusi mostra com es pot simular una erupció volcànica en un petit recipient, únicament amb cera, sorra, aigua i foc.

Volcano Livecams. Recull de webcams que ofereixen imatges a temps real de més de 50 volcans de tot el mon, del portal web Stromboli Online que ofereix gran quantitat d’informació, fotos, vídeos i altres recursos relacionats amb aquest fenomen natural.

Volcans de lava  Diferents vídeos,imatges i articles sobre volcans de lava de la National Geographic

Global  Volcanism Program . Web del Smithsonian amb informació vistosa sobre erupcions i volcans de tot el món

US Geological Survey’s Volcano Hazards Program  Portal web del Programa de Riscos Volcànics del Servei Geològic dels EUA, encarregat de monitoritzar l’activitat volcànica a nivell mundial i d’establir-ne nivells d’alerta.

Los tubos volcánicos  Article que explica de forma clara i detallada la formació i funcionament dels tubs volcànics

Worlds Longest Lave tubes  Top dels 200 tubs volcànics més llargs del món

NASA’s Earth Observatory of Natural Hazards  Ofereix informació sobre erupcions volcàniques recents, entre d’altres desastres naturals, i les situa en un mapamundi oferint imatges per satèl·lit actualitzades de l’esdeveniment.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.