Diari de recerca

L'oli, l'or líquid

16 novembre 2011 | Diari de recerca

L’oli d’oliva és un aliment molt beneficiós per a la salut, que ajuda a prevenir diverses malalties.

Quèquicom  ha dedicat un programa a coneixer les virtuts de l’oli d’oliva. Ara us oferim més informació per seguir-ne aprofundint:

 

El Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) és un important centre d’investigació que aplega diverses línies de recerca sobre les oliveres i la seva producció.  

UC Davis Olive Centre  Centre de recerca de la Universitat de Califòrnia especialitzat en l’oli d’oliva.

Consell  Oleícola Internacional (IOOC)   Pàgina oficial d’aquest organisme que representa als principals països productors d’olives i oli d’oliva

Olis de denominacions d’origen de Catalunya  Web amb informació de les denominacions d’origen Siurana, Les Garrigues, Terra Alta, Baix Ebre – Montsià i Empordà.   

Rutes de l’oli  Informació sobre les rutes turístiques de l’oli a Catalunya a partir de les denominacions d’origen protegides.

Racons: La ruta de l’oli    Programa dedicat a la ruta turística de l’oli a Les Garrigues

Catas de aceite de oliva  Reportatge del Canal Sur sobre la cata d’oli.

Tastal’s. Olis d’Oliva Verge Extra   Pàgina amb de les denominacions d’origen protegides de Catalunya d’oli d’oliva extra, amb informació i promocions sobre els olis catalans.

El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya   Interessant vídeo sobre la tasca que fan els 23 tastadors oficials d’oli que hi ha a Catalunya.

Portal web de la Agencia para el Aceite de oliva  L’Agencia para el Aceite de Oliva (AAO) és una agència pública de l’Administració espanyola, adscrita al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, especialitzada en el sector de l’oliverar i les seves produccions: l’oli d’oliva i les olives de taula.

Museo dello olivo  Visita Virtual a aquest interessant museu ubicat a Imperia (Italia), vila situada entre Mònaco i Gènova.

Museo Activo del Aceite de Oliva y la Sostenibilidad  Aquest espai expositiu situat a Jaen té com a principal objectiu la divulgació de la cultura de l’oli d’oliva, l’olivera i la sostenibilitat.

Estudio de usos y consumo de aceites de oliva en el canal Horeca en España    Estudi sobre els hàbits de consum dels olis.

Técnicas de producción en olivicultura Exhaustiu manual sobre totes les fases i tècniques relacionades amb la producció  en olivicultura, des de la plantació de les oliveres fins a la recollida de les olives.

Olea Europaea L. A botanical contribution to culture    Article sobre l’origen I la distribució de l’olivera 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.