Diari de recerca | Totes les àrees

Més coses sobre el món casteller

05 octubre 2011 | Diari de recerca, Totes les àrees

Ampliem els continguts del programa de Tv3 QueQuiCom

Si voleu aprofundir en el món casteller, d’entrada us recomanem algunes entrades magnífiques del bloc El Pati Digital que expliquen qüestions d’interès des d’una perspectiva científica, com ara:

      Són molt alts els castells?

      La biomecànica dels castells

      Pesa molt un castell?   

Sistema de gestió de castells.  Sistema d’informació desenvolupat a la UPC per gestionar castells humans, concretament les pinyes. El projecte compren l’anàlisi, el disseny i la implementació del sistema per crear i visualitzar les pinyes dels castells generades de forma automàtica o manual.

El llibre Manual de supervivència del casteller. La ciència al servei de les torres humanes és un veritable clàssic. Escrit pel metge Jaume Roset s’hi parla de física, fisiologia, psicologia i altres disciplines aplicades als castells.

Por i perill: vivències dels castellers és un estudi publicat a la Revista d’Etnologia que analitza com les persones afronten les situacions de risc a partir de l’exemple dels castells.  

Risc de lesió en els castellers a partir del càlcul de la energia potencial és un estudi del risc teòric segons l’energia potencial que assoleixen els castellers al pujar fins al seu pis mesurant les alçades i el pes dels practicants.

El Joc Casteller és un joc de simulació que ajuda a fer castells i a millorar-ne el nivell.

Finalment, dos centres de recerca estretament vinculats:

      El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat

      El Institut de Biomecànica de València

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.