Diari de recerca

Fauna del Pirineu

08 juny 2011 | Diari de recerca

El Pirineu és un arxipèlag d’ecosistemes nòrdics isolats al sud d’Europa.

Trescant per la serralada, l’excursionista pot gaudir de força ocasions per observar fauna salvatge, tal i com us mostra Quequicom. Aquí us oferim informació sobre què podeu veure-hi:

 1/ ALGUNS ANIMALS EMBLEMÀTICS

L’Os bru . Aquesta web de DEPANA ofereix molta informació sobre l’animal i la seva recolonització del Pirineu.

El trencalòs Projecte realitzat per Recerca en Acció l’any 2007 on vam seguir la reproducció de les 33 parelles que nien a Catalunya. Amb imatges i vídeos espectaculars.

El mussol pirinenc Reportatge que mostra els estudis que es fan per conèixer la genètica de la població pirinenca d’aquest animal encara poc estudiat a casa nostra.

 L’Àliga daurada Aquestes dades del Servidor d’Informació Ornitològica de Catalunya permeten copsar la població de daurades catalanes i els millors llocs per a observar-les. 

L’almesquera Dades, biologia i imatges sobre aquest estrany i desconegut animal.

Gall fer Dades del Servidor d’Informació Ornitològica de Catalunya, que estima la població catalana en 600 mascles i en detalla la distribució. 

 

2/ CONÈIXER EL PIRINEU

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (vídeo)    Capítol 1 i Capítol 2 que l’espai “Catalunya, natura viva” dedica al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Inclou imatges de fauna molt interessants.

Vall del Madriu-Perafita-Claror. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, aquesta vall andorrana forma un important paratge (orfe de pistes i carreteres!) de més de 4.000 hectàrees.

Massís del Carlit i Massís de Madres. Situats entre Puigcerdà i Prada, el Carlit i Madres constitueixen una important zona muntanyenca força salvatge i desconeguda que allotja importants poblacions d’ungulats salvatges (cérvols, isards, muflons i cabirols).

Parc Natural de l’Alt Pirineu. Magnífica galeria de vídeos sobre els valors naturals i culturals d’aquest extens parc.

El Sender GR11 permet anar de la Mediterrània fins al Cantàbric recorrent tota la vessant sud del Pirineu.  

El Sender GR 10 fa el recorregut de Banyuls fins a Hendaia per tota la vessant nord de la serralada pirinenca.

Refugis de Muntanya. Catalunya compta amb desenes de refugis que ajuden a apropar-se al Pirineu.  

2011 Any dels Pirineus  Organitzat per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), la web oficial disposa d’un apartat de notícies d’actualitat, una agenda d’esdeveniments culturals i una completa mediateca.

Atles estadístic dels Pirineus Publicació cartogràfica interactiva que ofereix dades demogràfiques, econòmiques, turístiques i de medi ambient.

Parc National des Pyrénées  Parc natural francès situat a la part nord-occidental del massís dels Pirineus. Un dels parcs més grans i espectaculars de la serralada.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.