Diari de recerca | Turisme científic

Casa de l’Ós del Pirineu (Isil, Pallars Sobirà)

09 juny 2016 | Diari de recerca, Turisme científic

Una exposició interactiva ens mostra com viuen els óssos al Pirineu en aquest nou centre, des del qual es poden realitzar itineraris guiats de descoberta de l’entorn.
 
La Casa de l’Ós del Pirineu és el primer centre d’interpretació sobre aquests animals a Catalunya.  El visitant hi trobarà una interessant exposició permanent, mostres temporals, i excursions guiades per a descobrir la fauna local. La Casa també és el punt d’inici de diversos itineraris per observar la natura. A més, la Casa de l’Ós funciona també com a Centre d’Informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Exposició Casa de l'Ós (Isil, Pallars Sobirà)
Una exposició amb elements interactius ajuda a entendre com són i com viuen els óssos
De moment, la Casa de l’Ós del Pirineu només obre els mesos de juliol i agost.  En un futur proper probablement s’ampliarà el seu període d’obertura durant els períodes amb alta freqüentació de l’alta muntanya.
L’exposició permanent que allotja la Casa de l’Ós del Pirineu té diversos mòduls interactius que ens ajuden a entendre millor aquests animals. Per exemple, el visitant es pot pesar en una bàscula i posar-se de quatre grapes davant la silueta d’aquest animal per a comparar-se amb un ós. El resultat no deixa indiferent ningú!
Així, de forma lúdica, amb instal.lacions com aquesta anirem coneixent la biologia de l’ós bru pirinenc, així com la seva relació amb les persones i els plans de conservació que hi ha en marxa. Un minicinema ens ofereix un documental amb imatges inèdites espectaculars.
Ecoturisme
La Casa de l’Ós és el punt d’inici de l’itinerari circular Potariets-Vernets i de la senda de l’Ós, corriols i camins de descoberta que poden fer-se amb el guiatge de monitors especialitzats.
La Casa de l'Ós del Pirineu a Isil
La Casa de l’Ós del Pirineu s’ubica a Isil, un poble ubicat a uns 10 quilòmetres d’Esterri d’Àneu. El Centre s’ubica a la Casa Sastrès d’Isil, un edifici històric que conserva la seva estructura original.  El projecte és una iniciativa d’Acciónatura i la Fundación Oso Pardo.
Un ós bru pirinenc
Després de la seva pràctica desaparició, la població d’ós bru del Pirineu ha iniciat el camí per a la seva recuperació. Actualment hi viuen diversos individus repartits pels Pallars i la Vall d’Aran. La seva presència ha augmentat la biodiversitat de la zona i pot esdevenir un potent reclam turístic.
David Segarra
 
Exposició Casa de l'Ós (Isil, Pallars Sobirà)
Ecoturisme
Un ós bru pirinenc
La Casa de l'Ós del Pirineu a Isil

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.