Investigador/ora

Pere Alzina i Bilbeny

20 juliol 2010 | Investigador/ora

Tinc una dèria incombustible per a aprendre i una tirada humanística irrefrenable.

Qui ets i què fas? Sóc en Pere Alzina i Bilbeny, consultor i comunicador ambiental. Llicenciat en Biologia en l’especialitat de Zoologia. També tinc un títol de mestratge en Enginyeria Ambiental. Al llarg de la meva carrera professional he treballat en el camp de l’educació ambiental al Parc Nacional d’Aigüestortes-Sant Maurici, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, al Parc Nacional del Corredor i del Montnegre fins que vaig entrar de ple en el món de la consultoria ambiental privada. Tinc una dèria incombustible per a aprendre i una tirada humanística irrefrenable motiu pel qual adoro el cinema, la literatura, la història, l’etimologia, la filogènia de llengües…

Si esteu interessats en viatges naturalistes ideats, dissenyats i guiats per mi aneu a www.orixa.com i cliqueu, primer, a “Viatges Temàtics” i, tot seguit, a la subcategoria “Viatges Naturalistes” (Càrpats Romanesos, Polònia I -Varsòvia-P.N. Bialowieza-P.N. Vall del Biebrza- i Natura i Cultura a Bulgària) o bé a la subcategoria “Trekking” (Polònia II: Cracòvia-Auschwitz i P.N. dels Tatres Polonesos). Podeu contactar amb mi via e-mail (perealzina@gmail.com) o via mòbil (618 611 640).

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica: El Hombre Pre-programado, D’Irenäus Eibl-Eibesfeldt. No conec bons webs de divulgació científica però és excel·lent el http://www.orenetes.cat/ i també m’agrada molt el del pla d’acció de foment de la biodiversitat a Londres.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu: No en conec cap que excel·leixi atenent als meus criteris de valoració.

A la meva discografia no hi falta… Bach, Rakhmaninov, Mozart, Vivaldia, Purcell, Beethoven, Chemical Brothers, Radiohead, Chet Baker, Billie Holiday, Pascal Comelade, Yann Tiersen, ascal Comelade, Yann Tiersen, Adrià Puntí, Relk, u-mä, Lluís Llach, Sisa, Pau Riba…

Entre els meus llibres no hi pot faltar… Pla, Xammar, Zweig, Tolstoi, Wilde, Schintzler…

El meu lloc preferit per perdre’m és… el Podlaise polonès.

M’apassiona la combinació d’un paisatge obert, molt obert, on hom pot contemplar les nuvolades de lluny, l’avenç de la pluja… i tot amb el teló de fons d’esglésies ortodoxes i catòliques, sinagogues, les dones amb mocadors florejats al cap i les casetes simples però boniques dels pagesos, ben acolorides i vistoses.

Per esbargir-me no hi ha res com… una bona festa!

Un somni a la meva vida seria… conèixer les bases del comportament genètic humà. Un altre seria recuperar la llibertat del meu país.

Una pel·lícula imprescindible: Mifune.

Una ciutat especial… Minsk.

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… el santuari de Bellmunt.

 

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.