Diari de recerca

Observatori de l'Ebre (Roquetes)

30 maig 2012 | Diari de recerca

L’Observatori de l’Ebre és un Institut de Recerca fundat el 1904 per la Companyia de Jesús amb l’objectiu d’estudiar el Sol. El centre s’ubica a Roquetes, municipi situat a la vora de Tortosa i als peus del Parc Natural de Els Ports.

L’Observatori és actualment una fundació associada amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i pertany també a la Universitat Ramon Llull (URL) com a Institut Universitari. Avui dia, a banda de l’activitat solar, l’observatori també investiga en el geomagnetisme, la ionosfera, la Sismologia o la Meteorologia.

La continuïtat i la fidelitat de les observacions durant més de cent anys fa que els arxius de l’Observatori de l’Ebre tinguin avui un valor incalculable. Els registres meteorològics, per exemple, s’estenen fins el 1880. Aquestes dades han estat de molta utilitat en els Informes sobre el Canvi Climàtic a Catalunya.

Visites guiades

L’Observatori de l’Ebre disposa d’un servei de visites guiades. D’una banda s’ofereix la visita a grups de més de 10 persones de dilluns a divendres (matí i tarda) a 3,50 euros la persona. De l’altre es fan visites gratuïtes tots els primers divendres feiners de cada mes a les 16:00 hores.

L’Observatori també manté un bloc on divulga de manera regular les seves activitats.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.