Diari de recerca

Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera (Aldover, Baix Ebre)

21 agost 2012 | Diari de recerca

A 10 quilòmetres de Tortosa hi ha el Centre d’Interpretació d’Aldover, un lloc excel·lent per a conèixer el bosc de ribera. El Centre presenta dues exposicions permanents, i és el inici d’un seguit d’itineraris  que s’endinsen pels boscos fluvials del riu Ebre.
Els boscos de ribera són uns ecosistemes molt interessants formats per tot un seguit d’arbres adaptats a viure a prop dels rius (pollancres, àlbers, freixes, salzes, tamarius…) sota els quals hi ha un seguit d’arbusts i de plantes especifiques (canyissos, lliris,  balques…). Tot plegat forma un espai de gran diversitat vegetal, verd i ombrívol tot l’any, que aixopluga una enorme diversitat faunística. Hi podem trobar una munió d’ocells de tota mena, per exemple, on es barregen les espècies aquàtiques amb els ocells de bosc i les aus de pas.
El Centre d’Interpretació d’Aldover dóna a conèixer aquest patrimoni natural de dues maneres diferents. D’una banda, és el punt d’inici d’un itinerari de quatre quilòmetres, dos dels quals s’endinsen en el bosc i els altres dos transcorren pel canal de la dreta del riu. Seguint el camí s’arriba a Xerta, on es poden llogar Kayacs per navegar per l’Ebre.
Exposició permanent a Aldover sobre el bosc de ribera
D’altra banda, el Centre d’Interpretació d’Aldover allotja una exposició permanent sobre la biodiversitat dels boscos de l’Ebre, les seves xarxes tròfiques i el cicle de l’aigua. A més també s’hi mostra una col·lecció de materials lítics de les Terres de l’Ebre.
El centre també organitza visites guiades i tallers d’aprenentatge.
Bosc de ribera a les vores de l'Ebre
Centre d'Interpretació d'Aldover
Exposició permanent a Aldover sobre el bosc de ribera

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.