Diari de recerca | Totes les àrees | Turisme científic

California Academy of Sciences

02 agost 2010 | Diari de recerca, Totes les àrees, Turisme científic

La ciutat de San Francisco i, en general, tot el seu entorn estan plens de museus i centres de ciència per a totes les edats. Però d’entre tots destaca la California Academy of Sciences, un centre de ciència global per a totes les edats i amb tot tipus d’exposicions, col·leccions i experiments.
 
La California Academy of Sciences, que va reobrir portes l’any 2009 després d’un profund procés de transformació, alberga un planetari, un aquari, un museu d’història natural i un bosc tropical. Tot de grans dimensions i extraordinàriament ben equipat, amb més de 40000 animals vius. Afirmen que és l’únic centre del món on es troben aquest conjunt d’equipaments. A més, hi ha experiments de física, percepció, i tecnologia, com a activitats complementàries. L’exposició permanent Extreme Mammals és una mostra dels mamífers més grans, més petits, els mes estranys o els més cridaners per algun motiu, tant dels actualment existents com dels ja extingits.
Em va cridar l’atenció una gran exposició sobre l’impacte medioambiental de les activitats humanes, amb la tècnica de preguntes i respostes que has de descobrir a partir de diverses opcions. El càlcul de l’empremta de carboni d’una gran hamburguesa amb les patates i el refresc ensucrat servia per conscienciar alhora de l’impacte de la ramaderia i de l’enorme ingesta de calories del menú.
L’edifici és obra de l’arquitecte Renzo Piano, i té com a principal atractiu arquitectònic la teulada i la terrassa, denominada “The Living Roof”. És una superfície amb pujades i baixades imitant els turons de San Francisco, recobertes de terra i herba, plantes i flors, amb solucions innovadores. Té molt bones vistes sobre el Golden Gate Park i sobre la ciutat i el seu entorn.
L’adreça és 55 Music Concourse Dr., dins del Golden Gate Park, a la part nord de la ciutat. Hi ha transport públic per autobusos urbans. La California Academy of Sciences està oberta cada dia de les 9:30 a les 17, excepte els diumenges, que obren d’11 a 17.  L’entrada d’adult general costa 25 dòlars (19 euros), i hi ha molts tipus de descomptes segons l’edat i tarifes per visites nocturnes, visites amb sopar, o visites especialitzades. Al recinte també hi ha botiga, restaurant i jocs infantils tradicionals. Una visita superficial al museu requereix de tot un matí o tota una tarda, i tot el dia si a més es vol assistir a una sessió del planetari i a alguna exhibició en viu.
El web és Calacademy.org. Al portal no només hi ha informació del centre, sinó també textos i vídeos de temes científics actuals, com -en el moment de redactar aquesta nota- les cendres volcàniques de l’Eyjafjalla, o l’abocament de petroli del Golf de Mèxic, a més d’una cinquantena de temes.
Claudi Mans

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.