Diari de recerca

Centre d'Interpretació del Peix a l'Escala

30 maig 2012 | Diari de recerca

Si us atanseu a la població de l’Escala, no deixeu de visitar el Centre d’Interpretació del Peix (MARAM). És tracta d’un espai impulsat per la Confraria de Pescadors de l’Escala que ajuda a entendre una munió de coses: des del funcionament de les arts de pesca fins a la interpretació de les etiquetes que porten els peixos que comprem al mercat.

Centre d'Interpretació del Peix

A MARAM trobarem un seguit de plafons explicatius sobre els vents, les arts de pesca (tresmall, teranyina i palangre) i els seus orneigs , les diverses menes de peixos, el funcionament de la xarxa tròfica marina, etcètera. Un original joc pensat per jugar amb família ensenya a descartar els peixos amb una talla menor de l’adequada pel seu consum. I es que un dels objectius del centre es promoure la pesca sostenible i el consum responsable dels recursos marítims. 

Xarxa tròfica marina

D’altra banda, el Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala organitza diverses activitats, com ara la visita guiada a la subhasta del peix, i una sèrie de visites, creuers i altres opcions. A la web del centre n’informen de les activitats, opcions pedagògiques i fins i tot ofereixen interessants receptes de peix.

Com no podia ser d’altre manera, MARAM es troba arran mateix del port de l’Escala.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.