Diari de recerca | Totes les àrees | Turisme científic

Museu d’idees i invents de Barcelona

23 agost 2012 | Diari de recerca, Totes les àrees, Turisme científic

Una allau de creativitat, el Miiba és un oasi d’enginy situat a Ciutat Vella i que no deixa indiferent.
 
El Museu d’idees i invents de Barcelona (Miiba) és un lloc per riure, per notar com el cervell fa ‘clic’ davant d’un objecte que ens qüestiona, o que ens fa una proposta genial, o divertida, o absurdament útil…
Cadira vespa
 Al Miiba una vella Vespa pot esdevenir una còmoda cadira vintage…
Al Miba hi ha de tot. Hi ha despertadors que engeguen a córrer pel terra per a provocar que els hàgim de perseguir per aturar-los i, així, aconseguir despertar-nos.  Hi ha miralls que capgiren la simetria esquerra – dreta i així podem saber com ens veuen realment els altres.  Hi ha una màscara que es converteix en bufanda i que es converteix en bossa. Hi ha coixins ben dissenyats per fer bones migdiades sense xafar l’orella, tasses de cafè que deixen taques artístiques, ampolles d’aigua que filtren l’aigua a mida que la bevem, ecosistemes en miniatura que filtren l’aire mentre descansem…..
Cloky, un despertador juganer
Sembla un robot, però és un juganer despertador que apreta a còrrer per obligar-nos a haver de perseguir-lo si el volem aturar. Segur que amb en Cloky no fem mai tard.
Els elements científics i tecnològics hi són presents arreu. Aquest centre és com un gran aparador de tecnologia aplicada a resoldre problemes o a fer la vida més divertida.
Lavabo Miiba
Els lavabos del Miiba són tota una experiència…
Ubicat al bell mig del barri vell de Barcelona, a dues passes de la plaça sant Jaume, darrera del Museu d’idees i invents de Barcelona hi ha la intel·ligència esmolada de Pep Torres. Autor de nombroses patents, alguns dels invents de Torres han estat reconeguts a tot el món (al 2009 TIME Magazine va triar un dels seus invents com un dels 50 millors invents de l’any).
Invent Miiba
El Miiba també organitza activitats per a nens, activitats per escoles i per a grups concertats, cursos, exposicions… i ofereix ajut als inventors, com no podia ser d’altre manera tractant-se d’un centre així, i fent honor al seu lema: “no tot està inventat”
David Segarra
 
Museu d'idees i invents de Barcelona
Cloky, un despertador juganer
Invent Miiba
Lavabo Miiba
Cadira vespa

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.