Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria

Mou les ones!

07 octubre 2013 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria

Simulacions PHET de la Universitat de Colorado

Diverses simulacions per entendre la propagació del moviment ondulatori

Fes clic aquí per accedir a les simulacions.  

La Universitat de Colorado presenta diverses simulacions en línia, accessibles lliurament, que permeten jugar amb les ones i entendre i visualitzar conceptes com ara la freqüència o l’amplitud, i les aplicacions tecnològiques que se’n deriven.

Per començar d’una manera senzilla, la simulació Ones en una corda ajuda a visualitzar conceptes com ara freqüència i amplitud del moviment ondulatori. A la simulació Ones de ràdio veiem com es transmeten les ones electromagnètiques a través de l’atmosfera (Mercè Griñó va elaborar un guió per als alumnes i per al professor sobre la simulació de les ones de ràdio que es va publicar a la revista Recursos de física nª10, el qual és accessible fent clic aquí).

A la simulació Microones veiem com funciona aquest aparell domèstic que tots tenim a casa i que transfereix l’energia de les ones a les molècules d’aigua. I a la simulació Ones Acústiques podem jugar per entendre millor la recepció del so.

Les diverses simulacions són senzilles de manegar. Es tracta de anar jugant amb les diverses opcions de comandament que apareixen al menú i de seguir les instruccions que van apareixent.

Aquesta simulació ens permet ajustar l’amplitud, la freqüència i d’altres variables, i veure quin resultat obtenim.

Simulador d'ones de ràdio
Ones en una corda

Aquesta simulació ens convida a ajustar l’amplitud, la freqüència i d’altres variables, i veure quin resultat n’obtenim.

Simulador d'ones sonores

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.