Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria | Turisme científic

La ciutat de l'Espai de Tolosa de Llenguadoc

30 setembre 2011 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria, Turisme científic

Tolosa de Llenguadoc és una visita obligada per als amants de l’aeronàutica i l’espai. Aquesta ciutat concentra una gran part de l’activitat aeronàutica francesa: hi ha la planta de muntatge d’EADS, on s’acoblen els avions Airbus, diverses escoles d’enginyeria aeronàutica i també la Ciutat de l’Espai.

Un parc temàtic per descobrir l’espai

La Ciutat de l’Espai és un parc temàtic centrat en la investigació espacial. Hi ha reproduccions de diverses llançadores com els coets Arianne, i una reproducció de l’estació espacial russa Mir. També hi ha un planetari i un cinema en tres dimensions, on habitualment s’hi projecten pel·lícules relacionades amb la recerca espacial. I disposa d’activitats adreçades a públic de totes les edats.

Una visita impressionant!

La Ciutat de l’Espai és una visita molt interessant. Si t’atreu l’aeronàutica, però, encara és millor veure amb els teus propis ulls la planta d’acoblament d’EADS en ple funcionament. Molt poca gent sap que la factoria és visitable, i inclou l’entrada a l’hangar on s’acoblen els Airbus 380, els avions més grans del món.  L’hangar en si mateix ja és impressionant: té 490 metres de llarg, 250 d’ample i 46 d’alt. Perquè et facis una idea, al seu interior hi podríem posar dos estadis com el Camp Nou (250 m x 220 m x 48 m) i entre ells podria passar-hi una autopista de quatre carrils en cada sentit.

Dins l’hangar hi ha normalment 4 Airbus 380 en diferents estats de muntatge. A la factoria d’EADS es pot visitar també un avió Concorde, l’únic avió comercial supersònic que s’ha construït mai. Tant l’exterior com l’interior són molt diferents al d’un avió comercial tradicional.

Descobrir de primera mà un avió únic al món!

La planta d’EADS és molt a prop de l’aeroport de Tolosa, d’on s’enlairen els avions acabats d’acoblar. EADS, però, també fa servir l’aeroport per transportar peces dels seus avions construïdes a les seves factories d’Hamburg o altres llocs d’Europa. Per fer-ho fan servir un avió únic al món, que anomenen Beluga. Si tens sort podràs veure aterrar o enlairar-se un Beluga durant la teva visita a EADS.

La visita a la Ciutat de l’Espai no requereix cap planificació especial, tot i que els bitllets es poden comprar anticipadament per internet. La visita a EADS, però, s’ha de sol·licitar amb anticipació a través de l’empresa Taxiway, ja que el nombre de persones que poden visitar EADS cada dia és limitat. La visita completa dura un parell d’hores.

Ja saps, si penses anar a França i t’interessa l’aeronàutica, Tolosa t’espera!

Daniel Crespo

 

Diari de recerca

4 Comentaris

 1. neus

  Daniel, hi has anat com a profe amb alumnes? es necessiten 3 dies almenys, no? On es pot dormir?
  Fa temps que ho vag visitar a nivell personal però no m’he atrevit mai a anar-hi amb alumnes.
  gràcies.

  Respon
 2. Daniel Crespo

  Nosaltres hem anat diverses vegades amb estudiants d’enginyeria aeronàutica, en un cap de setmana, llogant un autocar. La visita a la planta d’EADS és molt interessant, però fet i fet dura entre 2 i 3 hores. A la ciutat de l’espai s’hi pot estar més estona, és un parc temàtic. Un possible pla podria ser sortida divendres a la tarda, dormint a Tolosa, visita a la ciutat de l’espai el dissabte i a EADS diumenge al matí.

  Respon
 3. Daniel Crespo

  Alternativament, sortida dissabte al matí, visita a EADS a la tarda i a la Ciutat de l’Espai diumenge. Dormir a Tolosa no és car, doncs no és una ciutat particularment turística. Nosaltres varem estar una vegada en un hotel econòmic (crec que era aquest http://www.accorhotels.com/gb/hotel-1429-ibis-toulouse-centre/index.shtml que a sobre és cèntric).

  Respon
 4. Daniel Crespo

  A les afores és encara més econòmic, però pot ser avorrit pel jovent.
  Hi vaig portar al meu fill quan tenia 14 anys. Primer vàrem veure la ciutat de l’espai i després EADS, i em va dir que li havia agradat més la planta de EADS perquè es veia que allò era autèntic. Val a dir que vol estudiar enginyeria aeronàutica.

  Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.