Investigador/ora

Irene Lapuente

20 juliol 2010 | Investigador/ora

Sóc la Irene Lapuente, llicenciada en física i curiosa i juganera de mena.

Qui ets? Sóc la Irene Lapuente, curiosa i juganera de mena. Física per la UB (2002), compto amb diversos postgraus de comunicació, divulgació i pedagogia a la UPF (2003 i 2008) i a la UPC (2003).

Què fas? Sóc la fundadora de la ‘La Mandarina de Newton’. Coordino el projecte Expolab, col·laboro amb el Tech Museum de San José, Califòrnia, i formo part de l’equip de Connexió Barcelona a BTV. He treballat a CosmoCaixa, Citilab, ICP, l’LSI i l’Oak House.

Recomana’ns un llibre, i un web de divulgació científica: És difícil recomanar només un llibre, però si he de fer l’esforç de quedar-me només amb un, proposo 30-Second Theories, editat per Paul Parson. Si s’accepten d’altres: Something incredibly wonderful happens de K.C. Cole i La fórmula preferida del profesor de Yoko Ogawa.

M’agraden els blocs de ciència i penso que el professor de física i química Manuel Díaz Escalera ha fet una feina magnífica, tant en el seu bloc, com en el dels seus alumnes:

http://fq-experimentos.blogspot.com/

http://fq-experiments.blogspot.com/

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu: Els meus museus o science centers preferits són l’Exploratorium de San Francisco, el Science Gallery de Dublín i l’Aquari de Monterey, cadascun d’ells amb la seva personalitat pròpia, les seves característiques i els seus triomfs.

Vaig decidir fer-me científica perquè m’agradava entendre els perquès i els cóms de les coses. Sempre he estat una persona molt curiosa i no em canso mai d’aprendre coses noves.

A la meva discografia no hi falta They Might Be Giants.

El meu lloc preferit per perdre’m és a prop del mar… Una illa, i si és grega, millor!

M’apassiona la dansa perquè em permet pensar i expressar-me amb tot el meu cos. És un luxe poder ser un tot, estar present i sentir l’aire que m’envolta a cada moviment.

Una ciutat especial, per mi, és Nova York.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.