Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria

Forn Solar d'Odelló (Font Romeu)

30 maig 2012 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria

A pocs quilòmetres de Puigcerdà s’alça l’impressionant Forn Solar d’Odelló, un dels més grans del món. Aquest centre organitza visites guiades, tallers i animacions.

El Forn consta d’un enorme edifici, enfront del qual hi ha desenes de miralls reflectants orientables. L’efecte d’aquests miralls permet enviar la llum solar vers una segona sèrie de miralls concentradors que formen una enorme paràbola a l’edifici principal. Finalment els raigs convergeixen vers la zona superior de l’edifici, on s’arriben a assolir temperatures enormes. De fet, es poden superar els 3.500 graus en tan sols pocs segons .

El Forn solar d’Odelló és una instal·lació que s’utilitza amb l’objectiu de fer recerca, sobretot sobre ciència de materials. Es una infraestructura del CNRS i de la Universitat de Perpinyà en la hi treballen científics d’arreu,i en particular de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona.

La instal·lació es visitable mercès a un servei de visites guiades que també organitza animacions, demostracions, tallers i presenta exposicions en l’espai divulgatiu Héliodyssée.

Paga la pena conèixer aquest impressionant centre al seu enclavament pirinenc.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.