Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria

Biblioteca Fotovoltaica de Mataró

30 maig 2012 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria

Visiteu l’espectacular façana fotovoltaica d’aquest equipament singular

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró compta amb una característica peculiar: disposa d’una espectacular façana translúcida equipada amb 240m2 de cèl·lules solars fotovoltaiques que produeixen electricitat i calor. Afortunadament, la biblioteca organitza regularment visites comentades que permeten coneixer detalladament com funcionen les cèl·lules fotovoltaiques, quanta energia produeixen i tot d’aspectes relacionats.

La façana està formada totalment per mòduls termo-solars semi transparents de 6 metres d’altura fets amb cèl·lules de silici blau. Aquesta semi transparència implica que només un 14% dels raigs solars penetrin al interior, cosa que hi dóna una lluminositat molt original. El sistema fotovoltaic de tot l’edifici té 53kWp, i l’energia fabricada alimenta la xarxa elèctrica general.

Visites guiades

Els primers divendres de cada mes al matí es fa una visita gratuïta d’una hora, adreçada a tots els públics, durant la qual els tècnics responsables de l’empresa de manteniment (Teulades i Façanes Multifuncionals, TFM) expliquen el funcionament de la instal·lació. Hi pot anar qualsevol interessat, aïlladament o en grups de fins a 25 persones.

Així mateix es poden concertar visites guiades d’altres dies o en altres horaris, per la qual cosa cal contactar prèviament amb la Biblioteca.

 

Biblioteca Pública Pompeu Fabra
Plaça d’Occitània, s/n
08302 Mataró
Tel. 937412920 / Fax 937412922
c/e: b.mataro.pf@diba.cat

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.