Diari de recerca

El Cau del Cargol (Vilassar de Dalt)

30 maig 2012 | Diari de recerca

El Cau del Cargol és un petit museu emplaçat al bell mig de Vilassar de Dalt que presenta un miler de conquilles de mol·luscs provinents de tot el món. S’hi poden veure les diminutes conquilles del plàncton marí al costat de la closca de l’espècie més gran del mon, que arriba als 200 kilograms.

Al Cau del cargol hi ha espècies de tota mena d’ambients, marins o d’aigua dolça, dels pols fins als Tròpics, incloent-hi, naturalment, els cargols de la Mediterrània.

El Cau del Cargol ens ajudarà a conèixer la fascinant diversitat que hi ha darrera la forma espiral, així com aspectes poc coneguts de la biologia dels cargols. Les closques que es mostren estan agrupades per zones geogràfiques. De fet, l’exposició ve a ser un viatge per tot el món a través de les conquilles, que ens porten colors i formes d’altres mars i oceans.

El centre organitza visites guiades individuals o familiars els diumenges al matí. També s’organitzen tallers, activitats per escoles i visites de grups concertats. Cada primer diumenge de mes s’organitzen jornades de portes obertes, tret del gener.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.