Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria | Turisme científic

National Air and Space Museum, Washington DC

05 agost 2009 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria, Turisme científic

No és sorprenent que aquest sigui un dels museus més visitats del món. És fascinant per a tots els públics i edats, però per a famílies amb adolescents i joves pot ser una experiència excepcional, única, inoblidable, amb una força inspiradora que perdurarà per sempre a la memòria.

L’estada a Washington DC es pot combinar amb visites a molts altres llocs emblemàtics dels Estats Units d’Amèrica. El museu és a l’avinguda de la Independència, no gaire lluny de la Casa Blanca i del Memorial Lincoln.

Exposa una gran varietat d’aparells històrics que la humanitat ha construït per volar i per conquerir l’espai. S’exposen aparells i vestimenta, s’expliquen històries èpiques i anècdotes sorprenents, i es projecten pel·lícules emocionants.

Exposa el fascinant Spirit of St. Louis, els increïbles aparells dels germans Wright, algun dels invents de Howard Hugues (representat per Leonardo Di Caprio a la pel·lícula L’aviador, dirigida per Martin Scorsese), els llegendaris avions Messerschmitt  i coets V-2 que van fer servir els alemanys a la II Guerra Mundial, els increïbles X-15 (els avions més ràpids mai construïts),  les càpsules Gemini, i per sobre de tot, aparells del programa Apollo. Els primers satèl·lits i el mòdul lunar desprenen una bellesa màgica, malgrat ser rudimentaris, i d’una fragilitat i austeritat que tallen la respiració. Algun d’ells ha portat la humanitat a la Lluna i ha tornat.

Sortireu amb la pell de gallina!

Més informació: http://www.nasm.si.edu/museum/flagship.cfm

Lluís Torner
Director de l’ICFO i catedràtic de la UPC

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.