Diari de recerca

18: Per a saber-ne més

27 febrer 2012 | Diari de recerca

Pistes per tal que continueu la recerca!

No volíem acomiadar-nos de vosaltres sense recomanar-vos algunes webs d’interès on seguir aprenent. Tanmateix us convidem a les properes exposicions que el MMACA està preparant arreu de Catalunya.
Ha estat un plaer compartir aquests dies amb vosaltres a Recerca en Acció. Esperem que us hagi interessat el que hem anat explicant i que tingueu ganes d’aprendre més. Per aquells que no pugueu estar-vos d’adquirir nous coneixements us hem preparat un recull d’enllaços d’interès relacionats amb les matemàtiques. Pels qui vulgueu complementar el que heu aprés aquests dies amb una experiència encara més interactiva (i en 3D!) us tenim preparades diverses exposicions arreu de Catalunya. Agafeu l’agenda!
El camí tot just comença aquí
A continuació us fem un recull d’enllaços que podeu fer servir per continuar aprenent i divertint-vos amb les matemàtiques:
FotoMat: imatges amb un toc… matemàtic!
Cristóbal Vila: i els seus vídeos plens d’inspiracions matemàtiques…
MMACA: la web del Museu de Matemàtiques a Catalunya.
CreaMat: Centre de Recursos per a Ensenyar i Aprendre Matemàtiques
Mati y las Matiaventuras: qui diu que les matemàtiques són difícils?
Gaussianos: un bloc sobre matemàtiques per mantenir-se al dia de les novetats.
Divulgamat: el portal de divulgació de les matemàtiques de la Real Societat Espanyola de Matemàtiques
Cut The Knot: una divertida web en anglès sobre matemàtiques plena de jocs interactius
MathWorld: Una completíssima enciclopèdia en anglès sobre matemàtiques d’alt nivell.
I segur que ens en deixem un bon grapat… Feu-nos arribar les vostres pàgines web matemàtiques preferides a través dels comentaris!
Tocar les matemàtiques
Per tots aquells que no en tingueu prou amb les webs que us hem recomanat tenim bones notícies. Aquesta primavera bé carregada d’activitats on podreu tocar les matemàtiques!
Experiències Matemàtiques: el MMACA inaugurarà el proper dia 28 de febrer una exposició a l’Espai Cultura Unnim de Sabadell. Podreu visitar-la gratuïtament les tardes de dimarts a dissabte i els matins de dissabte i diumenge.
Corbes i superfícies: el Museu Darder de Banyoles acollirà a partir del 16 de març una exposició del MMACA sobre corbes i superfícies. Podreu visitar-la els dissabtes matí i tarda i els diumenges al matí.
Imaginary: una exposició que ha fet la volta al món i que ara arriba a Barcelona. Podreu gaudir-la a partir del dia 15 de març al Museu d’Història de Barcelona
Les matemàtiques i la vida: una exposició temporal per descobrir les matemàtiques que ens envolten. Podreu visitar-la al mNACTEC a Terrassa fins al setembre!
Nombr3s de bona família: al Caixafòrum de Girona fins al 15 d’abril. Podreu gaudir de diverses anècdotes sobre els nombres.
Teatre Museu de la Màgia: on s’exposarà una mostra especialment dedicada a la relació entre les matemàtiques i la màgia.
I per la recerca o per la vida, us desitgem que escolliu bons models i en creeu de nous que d’altres puguin seguir.
A reveure!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.