Investigador/ora

Carlos Luna

10 gener 2012 | Investigador/ora

“En el futur espero trobar nous projectes que m’ajudin a entendre com funciona el món que ens envolta.”

Em dic Carlos Luna, tinc 26 anys i actualment estic fent un doctorat a la Universitat Politècnica de Catalunya. La meva recerca es basa en una branca de les Matemàtiques anomenada Investigació Operativa, tot i que anteriorment he treballat a temes tan diversos com ara la visió per ordinador o la criptografia. En el futur espero trobar nous projectes que m’ajudin a entendre com funciona el món que ens envolta.

 

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica: em costa triar només un llibre així que millor us recomano un autor sencer. Qualsevol cosa que pugueu llegir de Martin Gardner de ben segur que us farà estimar i entendre les matemàtiques com mai no les heu estimat i entès abans.

Com a web de divulgació us puc recomanar MathWorld, una completa enciclopèdia de les matemàtiques on podreu trobar els teoremes més importants i les fórmules més comunes.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu: actualment formo part del Projecte MMACA, que pretén crear un museu de les Matemàtiques a Catalunya. Mentre decidim on quedarà situat i com serà aquest museu fem itinerant una exposició temporal per tot el territori. Així doncs, no ho dubteu, quan veieu que el MMACA prepara una exposició a prop de casa vostra aneu-hi! No us en penedireu!

Vaig decidir fer-me científic/a perquè… sempre he volgut saber com funcionen les coses.

El que m’agrada de fer recerca en matemàtiques és… que puc aplicar els meus coneixements a problemes molt variats.

Entre els meus llibres no hi poden faltar… els contes de Jorge Luis Borges i la ciència- ficció de Greg Egan.

Per esbargir-me no hi ha res com… anar a fer castells amb la meva colla, els Minyons de Terrassa.

El viatge que em va encantar va ser… un que vaig fer amb la meva parella a Costa Rica. Mai no he gaudit tant de la natura en el seu estat més pur.

Un somni a la meva vida seria… no deixar mai d’aprendre coses noves.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.