Investigador/ora

Pura Fornals

10 gener 2012 | Investigador/ora

“El millor de la feina de professora és que cada dia s’aprèn alguna cosa.”

Em dic Pura Fornals, tinc 50 anys i sóc professora de Matemàtiques en un institut de secundària i batxillerat, a més de ser-ne la directora aquests últims quatre cursos. M’agrada fer les classes aprofitant les informacions del dia a dia i els interessos de l’alumnat, a més d’emprar, sempre que puc, materials lúdics, jocs, relacionats amb el que estem fent. El millor de la feina és que cada dia s’aprèn alguna cosa.

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica: he de reconèixer que, en aquests moments, llegeixo tanta informació oficial que em queden poques ganes de llegir, però qualsevol llibre que em permeti apropar les matemàtiques al meu alumnat m’interessa. Potser pel fet d’estar penjat a internet i haver estat “un éxito de ventas inversamente proporcional al miedo a la matemática”, destacaria la col·lecció d’Adrian Paenza, Matemática, ¿estás ahí?.

Com a web de divulgació us puc recomanar Divulgamat, pàgina de la RSME, on trobem informació sobre noves publicacions i activitats relacionades amb la divulgació matemàtica.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu: com a membre del Projecte MMACA, està clar que us recomano seguir les passes del grup i us convido a formar-hi part (com a socis, com a col·laboradors, com a seguidors…).

Vaig decidir fer-me científic/a perquè… sempre m’han agradat els reptes i plantejar-me problemes i situacions per resoldre. A més, a casa, em van ensenyar a tenir una mirada crítica davant les coses.

El que m’agrada de fer recerca en matemàtiques és…
poder aplicar els meus coneixements a qualsevol situació de la vida quotidiana.

Per esbargir-me no hi ha res com… anar al camp amb la família, i els amics, i respirar, sense aparells electrònics.

El viatge que em va encantar va ser… el que vaig fer al sud de França, per la seva llum.

Un somni a la meva vida seria... seguir aprenent cada dia dels altres.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.