Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria

Restauració: "El gran dia de Girona"

07 novembre 2011 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria

Restaurar el quadre més gran de Catalunya no ha estat fàcil. “El gran dia de Girona” fa uns 12 metres de llarg per 5 i mig d’alçada. Els raigs X i les tècniques d’anàlisi química de pigments hi han jugat un paper en la seva recuperació.

El programa Quèquicom en fa el seguiment de tot el procés. A continuació us oferim informació complementària.

EL MOMENT HISTÒRIC

Girona 1809, Amics Girona Napoleònica   Web de l’associació Amics de la Girona Napoleònica , per a la recreació històrica d’època napoleònica

Exposició virtual:  Girona i França. Entre la Guerra i la Pau 1659-1939   Exposició del Museu d’Història de la ciutat de Girona amb material específic dedicat a la Guerra del francés (1808 – 1814)

Els setges de Girona 1808-1809  Text relatant els fets, en la conmemmoració del bicentenari

 

RESTAURACIÓ DE “EL GRAN DIA DE GIRONA”

La restauració d’un quadre “XXL”  Reportatge sobre el procés de restauració d’aquest quadre

Restauració del quadre “El gran dia de Girona”  La restauració d’aquest quadre en imatges pas a pas a través de la galeria Flickr del servei de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya

 

RAMÓN MARTÍ ALSINA

 Ramón Martí Alsina-La Bohème Recorregut per l’obra pictórica de Martí Alsina

El pintor Ramón Martí Alsina (1826-1894): Contrastos de la seva vida a partir d’una documentació inèdita, proposta d’un primer catàleg.

Volum 1: Història de la seva vida i la seva obra

Volum 2: Proposta d’un primer catàleg de l’obra pictòrica de Ramón Martí Alsina

Tèsi doctoral defensadada l’any 2010.

 

L’OFICI DE RESTAURADOR

Conservació i restauració Informació sobre les diferents especialitats de Conservació i Restauració que es poden estudiar a Catalunya com a oficis artístics.

Instituto del Patrimonio Cultural de España Informació sobre les funcions d’aquesta institució, relatives a la conservació i restauració del patrimoni Històric. 

International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property  Web de la ICCROM, una organizació dedicada a la conservació del patrimoni cultural.  

The Conservation and Art Materials Encyclopedia Online (CAMEO)  Base de dades que conté informació química, física, visual i analítica sobre uns 10.000 materials usats en la producción i conservació de materials artístics.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.