Diari de recerca

L'or del Segre

09 novembre 2011 | Diari de recerca

Quèquicom troba or al riu Segre al seu pas per Balaguer.  Aquí us oferim més informació sobre aquest metall tant preuat i els que es dediquen a cercar-lo.

 Primer Trofeu de catalunya de Joves Buscadors d’Or   Vídeo d’aquest concurs de recerca d’or amb batea, organitzat en el marc de la fira Mineralexpo que es va realitzar a les Cotxeres de Sants (Barcelona) del 18 al 20 de març de 2011.

Buscadors d’or a Catalunya    Petit reportatge emès per TV3 al Telenotícies del 18/07/2010 sobre com l’empresa Sorigué va posar en marxa el procés de garbellament que els permet obtenir petites quantitats d’or en una explotació minera prop de Balaguer, en una zona per on havia passat el riu Segre.

Periodicvideos.com. The periodic table of videos  Portal de la Universitat de Nottingham (UK) on s’expliquen mitjançant vídeos explicatius les principals propietats i usos més comuns de cadascun dels elements de la taula periòdica.

World Goldpanning Association  Associació mundial d’entitats que es dediquen a la cerca d’or mitjançant el sistema de l’àbac (batea) de forma recreativa.

Grup Mineralògic Català  Club de mineralogistes catalans, membre adjunt de la ICHN (Institució Catalana d’Història Natural), filial de l’Institut d’ Estudis Catalans, que organitza activitats, exposicions i edita materials divulgatius en l’àmbit de la mineralogia. 

Jewelry History Timeline   Història de la joieria des de la prehistòria fins els nostres temps.

EXPOMINER 2011. Saló internacional de minerals, fòssils i joieria.  Saló organitzat per Fira de Barcelona que es celebra del 11 al 13 de novembre de 2011 al recinte firal de Montjuïc, adreçat a col·leccionistes, inversors, experts, afeccionats i curiosos del món dels minerals, les gemmes i els metalls preciosos.

Gold – Statistics and Information   Recull d’informació i estadístiques sobre la producció mundial d’or, xifres sobre importacions i exportacions i altres dades rellevants sobre la seva utilització en l’àmbit industrial, elaborat pel Servei Geològic dels Estats Units.

Gold: The hidden element in innovation   Vídeo elaborat pel World Gold Council, l’associació mundial de productors d’or, que fa incidència en el paper de l’or en la innovació i la recerca en diferents sectors industrials, la medicina o les energies netes, entre d’altres.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.