Arts i Humanitats | Diari de recerca

17: Comiat: el "futur del passat" en les vostres mans!

10 gener 2008 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

Bé, ja és l’hora dels adeus!!, cal deixar pas a noves recerques, però abans de marxar volem agrair-vos que ens hàgeu seguit al llarg d’aquestes setmanes i esperem que n’haureu tret profit de tot plegat?
Qui sap si d’entre els més joves hi haurà algú que, gràcies al seguiment de la pàgina, se li haurà despertat la vocació de ser arqueòleg/arqueòloga i voldrà continuar la nostra tasca per arribar a conèixer a fons la civilització númida.
De fet, podeu estar ben segurs que darrere nostre encara hi haurà molta feina a fer, car nosaltres només estem obrint les portes d’aquest món desconegut. No penseu pas que no queden enigmes per descobrir… I no només del món númida, sinó també de la resta de civilitzacions que han habitat el nostre món abans que nosaltres (egipcis, celtes, ibers, maies, inques, escites, vàndals, bizantins, ostrogots, etruscs, grecs, fenicis, hitites, gals, alamans, perses, i un llarg etc.)
A sota dels nostres peus, sota el mar, en els textos antics, en les llavors carbonitzades i mineralitzades, en els plànols i la fotografia aèria, en molts i molts llocs encara s’amaguen mil i una històries dels nostres avantpassats: pobles, gents, moments i enigmes que esperen ésser desvelats per enriquir la nostra cultura. Nosaltres som el fruit de tot allò. L’herència que ens han transmès no es pot negar mai, i si no digueu-li a aquest petit ase i al seu pare. O a aquests dos béns.
Bé, fora de bromes, ara sí que marxem, amb aquest darrer missatge de comiat, però no penseu que tot queda aquí… en Dani López continuarà estudiant els fruits, cereals i els elements vegetals diversos per esbrinar que conreaven i que recol·lectaven els nostres avantpassats; els membres de L’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica) no deixaran de donar impuls a les recerques al voltant de l’antiguitat clàssica,  esperant que molts de vosaltres, els més joves, en un futur, potser hi voldreu prendre part; en Josep Maria Puche i la Paloma Aliende continuaran topografiant aquest i molts altres jaciments, i generant plànols que caldrà continuar completant…
En fi, “el futur del passat” quedarà en les vostres mans, respecteu-lo i estimeu-lo; nosaltres, mentrestant, continuarem investigant.
L’equip científic

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.