Diari de recerca

5. Qui arribarà primer, el mosquiter de passa o el comú?

13 març 2009 | Diari de recerca

Ja fa dies que es van anellar els primers mosquiters de passa al sud del Marroc, però no ha estat fins avui mateix (una setmana més tard) que se n’ha capturat el primer exemplar als aiguamolls de l’Empordà (el primer a les estacions d’Europa).

 

Les cotxes cua-roges i els rossinyols segueixen sense observar-se per aquí tot i que també fa dies que es van anellar al nord d’Àfrica. Algú s’atreveix a preveure quin dia capturarem els primers?  

Qui creieu que passarà primer?

Com ja expliquem en la nostra presentació, al llarg d’aquest diari de viatge farem un seguiment més detallat de les quatre espècies que acabem d’esmentar (els dos mosquiters, la cotxa i el rossinyol), amb l’objectiu d’esbrinar diverses incògnites.  El dijous de cada setmana publicarem les dades recollides sobre aquests ocells en les nostres estacions d’anellament per tal que tots els interessats pugueu fer d’ornitòlegs i ajudar-nos a descobrir com es comporten aquests quatre ocells.  

Comencem! Des d’aquest enllaç podeu descarregar-vos les dades dels darrers set dies de les espècies indicadores.  Vegeu, a més, la següent informació complementària per aprendre a interpretar les dades. L’arxiu d’aquesta setmana només conté informació del mosquiter de passa i el comú. La setmana vinent, però, molt probablement ja hi haurà dades de la cotxa cua-roja i a finals de març de rossinyol. Com podeu comprovar en aquest enllaç, generalment aquestes dues espècies arriben més tard.

Mireu bé les dades d’aquesta setmana: qui creieu que passarà primer, el mosquiter de passa o el mosquiter comú? La data mitjana de pas serà molt diferent? Amb les dades d’aquesta setmana ja en tindreu prou per esbrinar-ho o caldrà esperar una mica més? Podeu comparar els vostres resultats amb els quals apareixen dia a dia al web Piccole!

Oriol Clarabuch

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.