Diari de recerca

18. Ja són aquí els ocells migradors transsaharians més tardans

23 abril 2009 | Diari de recerca

Aquests dies ja s’han capturat els primers migradors transsaharians tardans. Espècies com el tallarol gros, la boscarla de canyar i la bosqueta vulgar arriben força tard a casa nostra i alguns individus fins i tot encara migren per Catalunya durant la primera quinzena de juny.

Avui, dia de sant Jordi, s’ha capturat una boscarla dels arrossars (Acrocephalus agricola) al delta del Llobregat. Es tracta de la primera observació en aquesta àrea d’una espècie originària de l’est d’Europa i Àsia molt rara a Catalunya: no arriba als 10 ocells anellats.

Centenars de captures a les illes

El passat dia 21 d’abril va ser un dia de moltes captures a les illes. Entre Cabrera i l’illa de l’Aire es van anellar prop de 400 ocells, 224 dels quals eren mosquiters de passa!

Us recordem que, com cada dijous, avui publiquem les dades de les 4 espècies indicadores (cotxa cua-roja, rossinyol, mosquiter comú i mosquiter de passa) per tal de dur a terme un seguit d’estudis pràctics. Recordeu, també, que podeu veure com evolucionen les captures d’aquestes espècies dia a dia des d’aquest enllaç.

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.