Diari de recerca

1: Comença l'expedició

29 novembre 2006 | Diari de recerca

Comença un nou projecte antàrtic. Abans de poder embarcar, però, hi ha hagut molta feina prèvia que s’ha de tenir en compte. És el que anomenem com la fase de preparació de la campanya antàrtica.

Ara ja fa sis dies que hem salpat. De fet, vàrem sortir de l’aeroport de Barcelona el diumenge 19 fins a arribar a Ciutat de Cap, a Sud-àfrica. Allà ens esperava el vaixell oceanogràfic Polarstern per a començar el nostre viatge fins a l’Antàrtida. L’expedició va començar el dia 23 de novembre a Ciutat del Cap i acabarà a la ciutat de Punta Arenas el 30 de gener del 2007. Per què comença al novembre? Doncs perquè al llarg d’aquests mesos comença l’estiu a l’hemisferi sud de la Terra. Aleshores no fa tan fred com durant l’hivern polar on s’han de suportar temperatures de -50 °C (al centre del continent pot arribar a -89 ºC), mentre que a l’estiu les més baixes arriben als -25 °C, però a la zona on treballarem la temperatura habitual estarà al voltant de 0 ºC. També és important recordar que es tracta de l’època de l’any quan es comença a fondre el gel  marí. Aquest fet permet la navegació dels vaixells trenca-gel i també l’accés a les zones més properes al continent.

Aquests dies no han estat fàcils. Per la meitat de l’equip científic provinent de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) que participa en aquesta campanya n’és la primera experiència. Mentre que l’Enrique i en Pablo ja hi han treballat a l’Antàrtida,  l’Ida, l’Elisabet i la Laura descobriran un indret únic i molt desconegut encara, un laboratori viu.

A partir d’ara, us anirem explicant les nostres vivències!

Fins el proper missatge!

L’equip científic

Latitud: -47º 8′ S
Longitud:  6º 6′ E
Hora: 12:00 h
Velocitat del vent a coberta: 22 (m/seg)
Temperatura de l’aire: 3.7 ºC

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.