Diari de recerca

20: El Nadal a l'Antàrtida

08 gener 2007 | Diari de recerca

Avui us explicarem més al detall el què va passar al voltant de les festes de Nadal. Una de les coses més agradables va ser el canvi de rutina. El dia 24, després de les 16:00h, es varen suspendre les activitats per a la tripulació del Polarstern i només els científics vàrem continuar la nostra feina fins una mica abans de les 17:30 h quan va començar el sopar nadalenc. Un menú especial de gambes i salmó, acompanyat d’un vi roig sud-africà i d’una bossa de regal amb petites xocolatines i galetes ens estava esperant a taula. Entre els presents es va poder veure algun vestit de festa i, fins i tot, alguna corbata. Més tard, a les 19:00 h ens vàrem reunir al Saló Blau que es va adequar per a l’ocasió.

En primer lloc, la Laura va repartir els regals que ens va portar el nostre amic invisible. Hi va haver regals molt enginyosos que varen demostrar la dedicació de molts col·legues cap als seus companys i companyes. Un dels més elaborats va ser, sens dubte, el poliquet que va rebre l’Américo, el nostre company xilè, expert en ecologia i taxonomia d’aquests anèl·lids. La comunitat va decidir que no volia conèixer la identitat del seu amic invisible durant la repartició dels regals. Així que, fins ara, hi ha persones que no saben qui els hi va portar el seu regal, però sí que s’ho imaginen. A les 19:30 h, el capità Uwe Pahl i després el Cap Científic de l’expedició, en Julian Gutt, varen oferir un petit discurs nadalenc cadascun d’ells, en el qual varen expressar els seus millors desitjos per a les celebracions d’aquesta temporada. També varen reconèixer que és molt estrany viure aquestes dates a bord d’un vaixell i lluny de casa. Els discursos varen estar precedits i clausurats per nadales entonades amb un cor compost de científics i científiques i, és clar, en diferents idiomes. Per acabar, varem fer un brindis amb sekt que és l’equivalent alemany del cava català. La festa va finalitzar, oficialment, a les 00:00. A les 08:00 h de l’endemà varen començar de nou les pesques de ròssec per a recol·lectar peixos. I la rutina dels últims dies, al voltant de l’Illa Elefant, va ocupar de nou el nostre temps. Tot pensant, però, en els interessants i impressionants nous paisatges que ens esperaven rumb al Sud, cap a les Illes Shetland del Sud on esperàvem recol·lectar noves mostres.

Molts records,

L’equip científic

Latitud:  -62º 1′ S
Longitud:  -60º 5′ W
Hora: 12:00 h
Velocitat del vent a coberta: 4 (m/seg)
Temperatura de l’aire:  1.3 ºC

Menjador de Nadal

El menjador de científics decorat per al sopar de la Nit de Nadal.
Preparades per sopar

La Bàrbara, la Christina i la Petra estan llestes per a oferir-nos el sopar de la Nit de Nadal.
Discurs de Nadal

El capità U Pahl donant el seu discurs nadalenc al Saló Blau del Polarstern; al darrere espera el seu torn en Julian Gutt.
Américo

El nostre company Américo Montiel de la Universitat de Magallanes i el poliquet artesanal que li va regalar el seu amic invisible.
Julian Gutt

Julian Gutt mostrant el regal que varem trobar-nos a la taula abans del sopar de Nadal.
Laura Alonso

La Laura està entregant els regals de l’amic invisible.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.