Diari de recerca

28: És l'hora del comiat!

30 gener 2007 | Diari de recerca

És l’hora dels comiats. Demà desembarquem a Punta Arenas (Xile). L’expedició s’ha acabat, però abans ens resta un treball dur i fatigós. Hem de tornar a posar totes les coses als baguls i a les caixes que vàrem portar. El més important és conservar l’ordre de les coses perquè quan ens arribi tot el material a l’Institut, hem d’endreçar-lo i inventariar allò que hem gastat i comprovar en quin estat ha quedat tot. Aquest treball ara ens complau molt, ja que estem cansats i amb ganes de tornar a casa. Malgrat tot, l’experiència de les expedicions anteriors sabem que, una vegada a casa, ho agrairem molt. A més, s’ha de fer un text amb els resultats preliminars d’allò que hem fet a bord. És un requisit que s’ha de fer amb el cap de campanya que ho ha d’entregar al seu Institut i als responsables del projecte internacional amb el qual hem col·laborat. Aquest informe és de gran interès per a tots, ja que ens ajuda a entendre què ha fet cadascú i el que hem aconseguit entre tots. Són moments força estressants al final de la campanya, però que es barregen amb moments molt emotius de comiats i de plantejament de nous plans que esperem compartir una altra vegada amb els nostres companys i amics.

És el moment, també, d’agrair l’ajut de tots els membres de la tripulació i, en especial, del nostre amic de sempre Satur (Saturnino Pousada Martinez). Ell és de Vigo i ja porta molts anys com a mariner del Polarstern. Coincidir amb ell és tot un luxe, ja que mai ens ha faltat el seu ajut i la seva amistat. És, potser, al que més enyorarem. El cap de campanya, Julian Gutt, ens ha ajudat molt i no podem més que agrair el seu excel·lent treball que és clau per a l’èxit d’una expedició antàrtica tan complexa com la que hem compartit. En fi, tots, tècnics, mariners, científics i, al cap i a la fi, amics i amigues.

Nosaltres, no ens acomiadem de vosaltres, ja que en pocs dies, i una vegada a casa, ens seguirem explicant coses d’aquest lloc tan impressionant del nostre Planeta: resultats dels nostres treballs i tot allò que us vulgueu preguntar. Ens agradaria, també, que ens enviéssiu suggeriments per a la propera campanya que ja estem preparant. En la mesura que puguem, us intentarem complaure.

Una afectuosa salutació des del pas del Drake ja enfilant el canal de Magallanes.

L’equip científic

Latitud:  -53º 2′ S
Longitud:  -66º 4′ W
Hora: 09:00 h
Velocitat del vent a coberta: 8 (m/seg)
Temperatura de l’aire:  9.9 ºC

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.