Investigador/ora

Carme Miró i Alaix

29 novembre 2013 | Investigador/ora

Qui ets i què fas? Sóc arqueòloga, treballo al Servei d’Arqueologia de Barcelona com a responsable del Pla Barcino i del Departament de Documentació, recerca, i arqueologia preventiva. Fa més de 25 anys que estic treballant amb el que més m’agrada, per la qual cosa em sento molt afortunada. Sempre que puc faig recerca sobre temes d’aigua a època romana, especialment els balnearis medicinals, a banda d’altres mils coses.

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…  potser el llibre d’Edward Harris, “Principios de estratigrafia arqueològica” ja que va significar un canvi important en la metodologia arqueològica.  Pel que fa al web sens dubte cartaarqueologica.bcn.cat

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu... Thermalia a Caldes de Montbui.

Vaig decidir fer-me científic perquè…  sempre he estat molt inquieta, de petita volia ser metge, però es va morir el meu avi d’un error mèdic i vaig veure que no en tenia fusta. Vaig pensar i, en part per què tenia una gran mestre, vaig decidir fer arqueologia. Amb l’estudi dels balnearis medicinals, he ajuntant les meves dues grans passions, medicina i arqueologia.
     
El meu lloc preferit per perdre’m és…  el Pirineu, qualsevol poblet, especialment prop de la Seu d’Urgell.

M’apassiona…   llegir i la meva feina, bé tot plegat, no entenc la vida sense apassionament.

M’agradaria conèixer personalment a… Miquel Martí i Pol

Un somni a la meva vida… ser mare, i ho he aconseguit.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.