Aventures científiques | Biologia | Expedicions

Sota la pell de l'Oceà

26 abril 2011 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions

Seguint les passes del veler Tara Oceans entre l’illa de Pasqua i les Galàpagos

No només es pot fer oceanografia des de grans vaixells oceanogràfics. Un veler ben equipat i amb els protocols ben treballats es pot usar per estudiar la diversitat de les comunitats microbianes de tot l’oceà. Això és el que estan fent, dalt del veler TARA OCEANS, els investigadors de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

Els acompanyarem quan travessen una de les regions marines més inexplorades: el Pacífic Sud, entre els mítics indrets de l’illa de Pasqua i les Illes Galàpagos. Amb ells aprendrem com es poden estudiar tots els microorganismes del mar, des dels virus fins al zooplàncton, i com pot fer-se mitjançant eines moleculars que analitzen l’ADN, l’ARN i les proteïnes dels organismes.

Aprofitarem que travessen les zones oceàniques més remotes i els mars més “pobres” de la terra per entendre per què són tan pobres i per saber com veure els microorganismes per satèl·lit. A part, és clar, d’aprendre coses sobre l’illa de Pasqua i les Galàpagos, dels seus visitants il·lustres, com ara Darwin, i de la vida dalt d’un veler.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.