Investigador/ora

Marta Sebastián

26 abril 2011 | Investigador/ora

Qui ets i què fas? Sóc investigadora post doctoral a l’Institut de Ciències del Mar i estudio el paper dels bacteris dins del cicle del fòsfor a l’oceà. Per què el fòsfor? Perquè és un element essencial, que a les cèl·lules forma part de compostos vitals amb funcions, entre d’altres coses, estructurals, energètiques i genètiques. A més a més, a l’oceà el fòsfor sovint limita el creixement dels bacteris i del fitoplàncton, fet que té implicacions en el cicle del carboni.

Recomana’ns un llibre de divulgació científica… La Petita Enciclopèdia del Mar, de Patrick Louisy. Cruilla S.A 2008. 128pp.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… el Caixa Forum.

Vaig decidir fer-me científica perquè… vaig començar a col·laborar amb el departament d’Ecologia quan estudiava segon de carrera a la Universitat de Cádiz, i m’encantaven les sortides de camp per agafar mostres. I sobre tot, que sempre hi haguessin preguntes per contestar.

El que m’agrada de fer recerca en el mar és… que encara queda moltíssim per a descobrir.  M’agrada el mar perquè és un medi molt dinàmic on tot canvia en qüestió d’hores…o minuts. Els microorganismes tenen poca o cap capacitat de moviments dins l’oceà i la seva distribució ve determinada en gran mesura per les corrents marines i fenòmens de mescla.

El meu lloc preferit per perdre’m és… Menorca.

M’apassiona…  ésser dins l’aigua.

El viatge que em va encantar va ser… Chile, tot ell, des d’Atacama fins a la Patagonia…

Una ciutat especial… Cádiz.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.