Investigador/ora

Carles Pedrós-Alió

23 abril 2011 | Investigador/ora

Qui ets i què fas?
Sóc professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques. Treballo a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona. La meva recerca busca comprendre l’ecologia dels més petits: els microorganismes, tant a la costa Mediterrània (a l’Observatori Microbià de la Badia de Blanes), com a les zones polars o al desert d’Atacama.

Recentment estic aplicant aproximacions genòmiques a l’estudi dels microorganismes marins. Les meves aficions inclouen les relacions entre art i ciència, la biologia de l’espiritualitat, els ocells i escriure llibres com Desert d’aigua (La Magrana 2007).

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…

God, soul, mind, brain. A neuroscientist’s reflections on the spirit world de Michael S.A. Graziano, Leapfrog Press 2010, per començar a entendre el mon espiritual. Viquipèdia, per començar a ficar-se en qualsevol tema.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… recentment he descobert el magnífic Museu d’Història Natural de Viena, Austria

Vaig decidir fer-me científic perquè… no sé, era evident.

Entre els meus llibres no hi pot faltar… algun llibre sobre la Patagònia (novel·la, història, història natural, paleontologia, geografia…)

El que més m’agrada de fer recerca al mar és… el contrast entre la feina de camp a bord d’un vaixell i els experiments al laboratori. El fet que del mar només veiem la pell però a sota hi ha tot un univers.

El meu lloc preferit per perdre’m és… qualsevol desert.

M’apassiona…  entendre coses que no entenia.

El viatge que em va encantar va ser… gairebé tots, però per mencionar-ne un de molt especial, el primer viatge a l’Antàrtida.

Una ciutat especial… Punta Arenas, Xile

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… els poblats ibèrics als voltants de casa nostra.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.