Diari de recerca

19: De retorn a casa

14 juny 2011 | Diari de recerca

“Entusiasme” és una bona paraula per  descriure la gran experiència que ha estat viure a bord del TARA Oceans!
 
L’Eduardo Galeano parlant a la Plaça de Catalunya de Barcelona sobre el moviment del 15M feia servir la paraula “Entusiasme” i es referia al seu origen etimològic: “tenir els Déus a dins”. Ell en parlava en referència a aquesta mobilització espontània. Aquest mateix símil l’utilitzaven després alguns cronistes per enaltir l’impressionant joc del Barça a la Final de la Champions a Wembley. I jo avui l’utilitzaré de nou per descriure la gran experiència que ha estat viure un a bord del TARA Oceans i l’entusiasme de participar en aquest projecte divulgatiu de Recerca en Acció.
Hem tingut als Déus a dins; tot l’equip de l’ICM coordinat per Pep Gasol ha fet una tasca meravellosa i la gent de Recerca-en-Acció també, sobretot la Bruna… Gràcies a un projecte finançat per CONES i l’AGAUR hem pogut gaudir d’aquesta complicitat amb tots vosaltres i des d’aquí agrair-vos a tots per llegir-nos i pels comentaris d’ànim i d’agraïment a la nostra tasca a bord del TARA i del nostre treball a l’Institut de Ciències del Mar.
A vegades parlar de treball pot ser avorrit, però gràcies a aquests missatges ho hem gaudit. Encara queden molts mesos d’expedició del TARA (s’acaba el març de 2012) i la setmana passada ens van arribar les mostres per analitzar d’aquests dos últims trajectes dels quals us hem parlat. Han fet la ruta que us vam explicar en un altre missatge: es fa difícil d’imaginar que hagin arribat ben congelades a Barcelona. Ara estem analitzant les mostres i extraient els primers resultats i espero que dins de pocs mesos escolteu de nou coses sobre els resultats de TARA Oceans que segur seran d’interès general. Si voleu que us ho expliquem, ja sabeu on som!
Us deixem amb algunes imatges molt peculiars. Recordeu que us vam dir que el vaixell Tara és propietat de la marca de roba Agnès B, una mena de Zara francès… doncs fins i tot els dissenyadors de la casa s’han inspirat en les imatges del plàncton que estudiem, i han fet tota una col·lecció de roba, vestits amb estampats marins. La natura, la inspiració dels dissenyadors… Com m’agradaria poder comprar un vestit amb els organismes que estudiem!!!!
 

2 Comentaris

  1. Bruna Espar

    Mil gràcies a vosaltres!!! Ha estat un veritable plaer treballar junts i compartir l’entusiasme. Molta sort amb tot el que feu, i a seguir portant grans dosis “de Déus a dins” !!

    Respon
  2. Jaume Sanclement

    He trobat el web tot llegint “Presencia” (al diari). Hem feu una sana enveja. Us encoratjo a continuar investigant i venir aquí per oferir-nos les vostres explicacions. Relats interesants que fa que els que no hi entenem poguem gaudir dels vostres descobriment. ENDAVANT!

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.