Investigador/ora

Guillem Salazar

23 abril 2011 | Investigador/ora

Qui ets i què fas?
Sóc biòleg i estudiant de doctorat al meu segon any de tesi a l’Institut de Ciències del Mar. Vaig començar amb la ciència l’any 2001 en prendre la decisió d’estudiar Biologia al País Valencià i a poc a poc vaig veure clar que el camí més bonic que podia seguir, el que més gaudiria, era el de la recerca.

Actualment, estudio l’ecologia i evolució dels bacteris marins, els organismes més nombrosos dels oceans.

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…

Llibre: El gen egoista de Richard Dawkins.

Bloc: El buit del temps, escrit per Juli Peretó.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… el centre d’interpretació de la natura el Racó de l’Olla a l’Albufera de València.

Vaig decidir fer-me científic perquè… suposo que vaig fer-me científic perquè simplement fer ciència, fer recerca és una de les coses més apassionants i més enriquidores. És una font inesgotable de curiositats i és realment satisfactori adonar-se de com, malgrat l’enorme complexitat amb què s’organitza la vida, som capaços d’anar desgranant petits misteris, que de pas en pas ens fan comprendre un poc millor el món que habitem.

Entre els meus llibres no hi pot faltar… el gènere històric, amb algun o altre personatge científic, com per exemple La isla del dia de antes d’Umberto Eco.

El que m’agrada de fer recerca en el mar és… fer recerca al mar encara guarda una certa dosi d’aventura més pròpia dels antics exploradors. I és que la mar encara ens és un món inexplorat en gran manera.

El meu lloc preferit per perdre’m és… definitivament, la quietud de la muntanya.

M’apassiona…  viatjar i entrar en un port que els meus ulls ignoraven, com diu la cançó.

El viatge que em va encantar va ser… un de tants als Pirineus a la meva infància.

Una ciutat especial… Berlín.

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… sempre hi ha algun racó de la ciutat a la que vam néixer que guarda una porció d’història desconeguda per nosaltres.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.