Investigador/ora

Javier del Campo

26 abril 2011 | Investigador/ora

Qui ets i què fas? Sóc ecòleg microbià. M’interessen els estudis de la diversitat, la distribució i l’evolució de protists. Els meus grups d’estudi són els opistokonts i els estramenòpils. Dos grups de molta importància evolutiva (perquè, a banda d’organismes estrictament unicel·lulars, dins dels opistokonts també hi ha els metazous i els fong) i ecològica (perquè dins dels estramenòpils trobem alguns els grups de protists heterotròfics més abundants a l’oceà).

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… a mi em va agradar molt Viure per a la Ciència de Syndey Brenner, editat per Bromera i la Universitat de València. Realment el Professor Brenner s’ho va passar bé fent recerca.

Com a web no puc evitar recomanar la del programa de ràdio ‘Pa Ciència, la nostra’. Sempre va bé agafar-se la ciència amb una mica d’humor.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre. El Delta és un lloc on he fet recerca i sempre he trobat apassionant, i val a dir que el primer cop que vaig anar a l’Ecomuseu em va servir per ampliar els meus coneixements sobre el Parc i per veure-hi un Silur gegant, que sempre impressiona. http://ebre.info/delta/cat/interes/ecomuseu.htm

Vaig decidir fer-me científic perquè… bé, inicialment perquè volia clonar dinosaures, Jurassic Park va fer molt de mal a una ment infantil com la meva. Ja de més gran vaig voler fer-me científic per estudiar l’origen de la vida, interès que va anar derivant cap a l’ecologia microbiana amb una visió també molt evolutiva.

Entre els meus llibres no hi pot faltar… no hi poden faltar els llibres de ciència ficció, fantasia i altres gèneres culturalment dispersos:  còmics, llibres d’assaig polític, llibres de recerca, llibres sobre cultura oriental… bé, a casa tinc molts, molts llibres…

El que m’agrada de fer recerca en el mar és… la diversitat dintre la unitat del mar. És un ambient on n’hi ha mil, d’ambients. M’agrada perquè et permet viatjar i conèixer diferents llocs i visions del mar. M’agrada, quan visito altres laboratoris, poder parlar del mar amb els meus col·legues i veure com de diferent és per a cadascú de nosaltres. No és el mateix viure enfront del pacífic Mediterrani que del salvatge Atlàntic.

El meu lloc preferit per perdre’m és… Manresa. Costa perdre’s-hi, però si més no pots passar-te un tarda fent tombs i sempre hi trobo quelcom nou o diferent respecte l’última vegada.

M’apassiona… viatjar i els còmics.

El viatge que em va encantar va ser… Vietnam.

Una ciutat especial… Tokio.

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… El silenci. Però potser vivint a Barcelona com jo, no el tens tant a prop. Però a vegades, quan el pots gaudir,  et passa per alt.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.