Investigador/ora

Cristina

02 març 2010 | Investigador/ora

Vaig decidir fer-me científica perquè m’agrada la feina que faig  buscant el perquè de les coses, possibles solucions a problemes…

Qui ets i què fas?

Sóc la Cristina i treballo a un grup de recerca en cooperació i desenvolupament entorn a la problemàtica de l’aigua en zones rurals. Concretament estem investigant sobre els impactes que pot tenir  la mineria en l’aigua a  zones rurals de la serra nord del Perú. La voluntat de la investigació neix arrel dels conflictes existents entorn a l’aigua (si existeix o no contaminació o risc per a les persones o ecosistemes).  

Recomana’ns un llibre, i un web de divulgació científica

La gestión de los recursos y del medio ambiente per B. Mitchell (1999) Ed. Mundi-Prensa. A part de establir els principis bàsics de gestió de recursos i medi ambient amb una visió sostenible, de gènere i participació social molt adequat, dona molts exemples de casos i iniciatives a nivell mundial, tant positives com negatives. Sobta la vigència d’aquest llibre que ja té més de deu anys! 

Una web que resulta interessant és la del “Observatorio de Sostenibilidad en España (OSE)”, www.sostenibilidad-es.org. Aquí es poden trobar publicacions sobre la gestió de l’aigua, l’estat de les conques i  una plataforma d’iniciatives sobre la gestió participativa de l’aigua.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.

The British Museum es realment sorprenent. Després d’haver llegit sobre l’antic Egipte, veure tot lo que hi ha allà em va resultar impressionant, especialment la pedra de roseta!

Vaig decidir fer-me científica perquè m’agrada la feina que faig  buscant el perquè de les coses, possibles solucions a problemes…

El que m’agrada de fer recerca en temes de cooperació és l’ aplicació de la mateixa i la oportunitat de compartir la feina que estàs fent. Encara que a vegades acaba resultant en més feina,  recompensa.

Entre els meus llibres no hi pot faltar novel·les de ciència ficció. M’agrada veure com es barregen històries fantàstiques amb la evolució personal dels personatges.

El meu lloc preferit per perdre’m és la platja o la muntanya, qualsevol lloc on pugui tenir tranquil·litat i contacte amb la naturalesa.

Per esbargir-me no hi ha res com una bona estona amb els amics!

 Una bona peli és…..  Avatar es una pel·lícula de brutal actualitat. No pels seus efectes especials, sinó perquè descriu amb una gran sensibilitat  la visió dels grups originaris respecte a la terra i els recursos, reflectint els conflictes que sorgeixen al enfrontar-se amb altres cultures. 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.