Investigador/ora

Agustí

10 març 2010 | Investigador/ora

Per esbargir-me no hi ha res com passejar per la muntanya!

Sóc Agustí Pérez Foguet, professor Titular d’Universitat de la ETSECCPB, UPC. Faig recerca en mètodes numèrics i modelització en enginyeria, especialment en el camp de l’enginyeria ambiental.

Dins dels projectes de recerca aplicada a cooperació en els quals col·laboro, el que us expliquem en aquesta web és un dels que més il·lusió em fa. L’any 1994, quan encara estava estudiant Enginyeria de Camins, i gràcies a una beca de la AECI, vaig poder estar 2 mesos ajudant a la Universitat de Trujillo, al Perú. Per aquella època en prou feines s’estava començant amb la mineria industrial a la zona alta de la conca.

Després d’aquella experiència vaig decidir dedicar part del meu temps i esforç a la cooperació al desenvolupament, i setze anys més tard, aquí em teniu, treballant a la mateixa zona!

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica.

Algun llibre… millor una revista: Quaderns internacionals de tecnologia per al desenvolupament humà.

Respecte un web, la “Biblioteca Virtual de Desarrollo Sostenible y Salud Ambiental” de la “Organización Panamericana de Salud”, impulsada des de Lima.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu: dels propers, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, i d’un pèl més lluny, el Musée d’Orsay a Paris.

A la meva discografia no hi falten cantautors llatinoamericans, ni tampoc alguns catalans i espanyols!

Tinc molts llibres i autors “preferits”, entre els primers que em van enganxar destaca “El juego de Ender” (i la saga) de Orson Scott; i entre les darreres incorporacions destacaria “Kafka en la Orilla” de Haruki Murakami.

El meu lloc preferit per perdre’m és Amsterdam, sobretot a la primavera.

Per esbargir-me no hi ha res com passejar per la muntanya!

Un viatge que em va encantar va ser de Cajamarca a Yurimaguas, passant per Leymebamba, Kuélap, Moyobamba… Un Perú no “estàndard”.

I un altre… apropar-se la vora sud del llac Natrón, en ple Rift Valley Tanzà, per mirar el Ol Doinyo Lengai, muntanya sagrada dels Massai.

Una ciutat especial és… Barcelona, com no!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.