Investigador/ora

Silvia Anglès

19 setembre 2012 | Investigador/ora

Em va encantar Namíbia, país de meravellosos paisatges interminables.

Sóc biòloga i he treballat a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, on he fet la tesi doctoral. Actualment, des de fa un mes, sóc investigadora postdoctoral a Texas A&M University. Estudio l’ecologia del fitoplàncton marí, la seva diversitat tant de la fase planctònica com la bentònica, els factors que influencien la dinàmica de poblacions i l’estructura de la comunitat.

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… Un llibre que tot amant de la ciència ficció sabrà apreciar: “De King Kong a Einstein. La física en la ciencia ficción” de Manuel Moreno Lupiáñez i Jordi José Pont. I un web de divulgació molt recomanable és l’ICM Divulga (www.icm.csic.es/icmdivulga), el web de divulgació de l’Institut de Ciències del Mar. També recomanable és www.scienceblogs.com, on es poden trobar infinitat de blogs científics (en anglès).

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.. els museus d’Història Natural de Nova York i de Londres. Més a prop, recomano el CosmoCaixa.

Vaig decidir fer-me científic perquè… tenia curiositat per la natura i pel mar, i perquè m’agrada investigar i esbrinar el com i perquè de les coses que m’encurioseixen.

Entre els meus llibres no hi pot faltar… llibres de ciència ficció, de viatges, guies de fauna, còmics…

El que m’agrada de fer recerca en el mar és… anar de mostreig, pensar com resoldre les preguntes que ens plantegem, i tractar de trobar les respostes per poder contribuir així amb un petit gra de sorra en el coneixement del medi marí.

El meu lloc preferit per perdre’m és… Àfrica, o enmig del mar en un veler.

M’apassiona… viatjar i conèixer la fauna de tot el món.

El viatge que em va encantar va ser… Namíbia, país de meravellosos paisatges interminables.

Una ciutat especial… Londres… i quan estic molt de temps lluny, me n’adono de que Barcelona també és molt especial!

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… el mar a primera hora del matí, just quan surt el sol.

 

 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.