Investigador/ora

Eva Flo

14 setembre 2012 | Investigador/ora

Estudio interaccions entre el continent i l’oceà i els seus efectes sobre les aigües costaneres

Sóc biòloga marina i treballo a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, en el grup d’investigació sobre Processos Biològics Litorals. Estudio interaccions entre el continent i l’oceà i els seus efectes sobre les aigües costaneres; concretament analitzo la variabilitat de paràmetres fisicoquímics i fitoplanctònics (com la salinitat o la clorofil·la), mesuro el impacte de les activitats humanes al litoral i valoro la qualitat mediambiental de les aigües costaneres.

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…  El llibre The end of the line: how over-fishing is changing the world and what we eat de Charles Clover i el web ICM divulga (http://www.icm.csic.es/icmdivulga/ca/index.htm).

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… El meu museu preferit és el d’Història Natural de Londres (d’on sempre torno carregada de llibres) i com a centre divulgatiu us recomano l’Escola del Mar de Badalona (Rambla, 37); en el seu aquàrium es poden observar en viu comunitats marines litorals de la Mediterrània (fons sorrenc, alguer, fons rocós, coral·ligen,…) sense necessitat de fer immersió.

Vaig decidir fer-me científica perquè…  No recordo haver-ho decidit. Des de ben petita la meva vida ha estat lligada al mar i sempre m’ha interessat descobrir tot allò que hi té a veure: vaig començar jugant amb les onades, després pescant crancs per veure com es movien i ara investigo sobre les aigües on ens banyem nosaltres i on hi viuen els crancs.

Entre els meus llibres no hi poden faltar…  Els d’en Roger Alier sobre òpera i les guies d’identificació d’ocells, de peixos, d’invertebrats, d’algues, de mamífers marins…

El que m’agrada de fer recerca en el mar és…  Que em permet mantenir el lligam que sempre hi he tingut: em planteja preguntes, l’estudio, en descobreixo nous aspectes i les respostes em plantegen nous dubtes que em porten a estudiar-lo de nou des d’una altra perspectiva.

El meu lloc preferit per perdre’m és…    Qualsevol lloc a mar on em pugui submergir amb unes ulleres i un tub de busseig.

M’apassiona…   L’òpera.

El viatge que em va encantar va ser…  A la Península de Califòrnia (Mèxic): natura tant a terra com a mar.

Una ciutat especial…  Cap, prefereixo llocs on la petjada humana sigui mínima. Però si he de triar, escullo Barcelona.

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és…  El delta del Llobregat; permet observar comunitats terrestres litorals de la Mediterrània (desembocadura, aiguamoll, pineda, platja,…) a tocar de Barcelona.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.