Investigador/ora

Albert Reñé

20 setembre 2012 | Investigador/ora

Quan investigues aprens coses noves constantment i això em fa gaudir molt de la meva feina.

Sóc biòleg i treballo de tècnic amb el grup de processos litorals de l’ICM. Estic realitzant la meva tesis doctoral sobre la diversitat d’un grup de dinoflagel·lades a la costa catalana.

 Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… Els llibres de l’Eudald Carbonell sobre el procés d’hominització I humanització de la espècie humana.

 Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.. Darrerament he visitat la Fundació Mona, que es troba a Riudellots. Rescaten i cuiden ximpanzés que són abandonats o maltractats pels seus propietaris. Aquests animals normalment són utilitzats com a animals de companyia o per treballar a circs, televisió,…fins que deixen de ser d’utilitat pels seus propietaris.

Vaig decidir fer-me científic perquè… m’agrada conèixer i comprendre l’espai que ens envolta. A més, quan investigues aprens coses noves constantment i això em fa gaudir molt de la meva feina.

Entre els meus llibres no hi pot faltar...  qualsevol de literatura fantàstica.

El que m’agrada de fer recerca en el mar és…  poder estudiar un medi que és molt desconegut per la societat en general.

El meu lloc preferit per perdre’m és…  el Parc Natural del Montnegre. El tinc al costat de casa i sempre que puc hi faig una escapada. 

M’apassiona… la observació de la fauna i flora que ens envolta. Em fa prendre consciència de que no vivim sols en aquest planeta!  

El viatge que em va encantar va ser…  a Tailàndia, on vaig poder visitar des de selves impressionants fins a platges paradisíaques.

Una ciutat especial… Paris. La ciutat és plena de monuments i edificis impressionants. Quan passeges pel centre de Paris tens la sensació que estàs vivint en una altre època. Alhora, s’hi respira un ambient cultural que no havia viscut enlloc més.

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… les platges de la meva comarca, el Maresme!

 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.