Investigador/ora

Elisabet Alacid

28 setembre 2012 | Investigador/ora

Sóc tècnica dins del grup de processos litorals del departament de biologia de l’ Institut de Ciències del mar de Barcelona. Treballo en un projecte que tracta sobre un paràsit de microalgues marines recentment descobert pel nostre grup que vàrem anomenar Parvilucifera sinerae. Mirem d’esbrinar com és la vida d’aquest paràsit, quines espècies infecta i com ho fa.

 Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…  us recomano el llibre “El Lladre de Cervells”, d’en Pere Estupinyà  i el web Observatori 2.0.

 Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… el museu de la Pesca de Palamós. L’exposició permanent et mostra com ha estat i és el món de la pesca en el nostre territori, mostrant des de les arts de pesca més antigues i fotografies de com era la nostra costa anys enrere així com l’evolució d’aquests fins a l’època actual. Em va agradar molt la part on es mostra la vida de varis pescadors locals que actualment viuen d’això i que utilitzen diferents arts de pesca, veient en pantalles una al costat de l’altra què fan durant un dia de la seva vida rutinària hora a hora.

Vaig decidir fer-me científic perquè…   des de petita he tingut molt de contacte amb el mar i sempre he tingut curiositat per conèixer aquest ecosistema, com funciona, qui hi viu i com. Sent científica pots trobar respostes a les coses que es desconeixen en aquest ambient, la qual cosa em permet seguir amb contacte amb el medi marí.

Entre els meus llibres no hi pot faltar...  “Timbuktu” d’en Paul Auster.

El que m’agrada de fer recerca en el mar és…  poder descobrir coses que no sabia, anar al mar a recollir mostres, el treball al laboratori i el bon ambient del grup.

El meu lloc preferit per perdre’m és…    Les cales amagades de la Costa Brava i de les Illes Balears.

M’apassiona…   el submarinisme

El viatge que em va encantar va ser…  per les illes de Croàcia.

Una ciutat especial…  Girona

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és…  els nudibranquis, que són uns petits mol·luscs sense clova que viuen sobre les algues. Són de colors molt lluents… preciosos! Es poden veure a la nostra costa fent snorkel, i sobretot, amb paciència!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.