Investigador/ora

Verónica Peña Filiu

10 octubre 2015 | Investigador/ora

Qui ets i què fas? Em dic Verónica Peña Filiu, sóc historiadora i actualment treballo com a investigadora predoctoral a la Universitat Pompeu Fabra. La meva recerca analitza les transformacions que experimentaren els hàbits alimentaris dels habitants nadius de les illes Mariannes durant els segles XVII, XVIII i XIX, és a dir, durant el període en què aquest arxipèlag del Pacífic occidental va ser una possessió colonial de l’imperi espanyol.
Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…Cien años de Soledad, de Gabriel García Márquez. Una web de divulgació molt interessant per entendre millor què és el que mengem és Gastropod (www.gastropod.com).
Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu…Què difícil! M’agrada molt el Louvre, el Musée d’Orsay, el British Museum, el Museo del Prado…Un museu menys conegut però altament recomanable és el Museu de la vida rural, a l’Espluga de Francolí.
Entre els meus llibres no hi pot faltar…algun còmic. Recomano moltíssim Tane Wussi de Katrin Bacher i Tyto Alba, i The Arrival, de Shaun Tan.
A la meva discografia no hi falta…una mica de rock dels 70.
El que m’agrada de fer recerca és…la possibilitat de viatjar i continuar aprenent.
El meu lloc preferit per perdre’m és…qualsevol indret allunyat de la ciutat.
M’apassiona…la música, la literatura, el cinema, viatjar…
Una ciutat especial…Roma.
Una pel·lícula que m’encanta…N’hi ha moltíssimes, però si he d’escollir una diria Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.