basic | Diari de recerca

1: Fent motxilla

11 octubre 2017 | basic, Diari de recerca

Quins nervis!!!!  Qué ens emportem a l’illa de Guam? Primer de tot cal buscar-la en el google maps . Ho fem i de moment  no ens ajuda gaire… una petita fletxa enmig del mar Pacífic. Ens hem d’anar acostant per veure que és una illa allargada una mica més gran que les que estan seu voltant.  Tot sembla tret de una pel·lícula amb llargues platges i palmeres i un mar ben blau. Quines ganes de banyar-me  diu la  Sandra. És clar que també mencionen taurons i altres animalons perillosos.
Es veu que no es gens recomanable banyar-se fora dels límits dels esculls i que fins i tot al costat de la platja hi ha que anar amb sabates de soles gruixudes. Ens mirem tots i apuntem a les nostres llistes…sabates gruixudes pel mar. Consultem xifres i l’illa no és més gran que Eivissa.  Ens ho haurem de portat tot!!!! I pensem en els nostres equips i el pes. Bufff!!! Una segona consulta ens fa respirar més tranquils. Avui en dia la illa de Guam està sota el protectorat dels Estats Units d’Amèrica i per tant parlen anglès i utilitzen el dòlar com a moneda. Avui dia l’illa és un lloc on sobretot japonesos, van a passar les vacances i on les nord americans tenen vàries bases militars. Entremig petits poblets envoltants de selves verdes i aigües blaves.  Farem un intensiu d’anglès sí o sí.
Seguim llegint i veiem que la illa va patir forces invasions i que a la segona guerra mundial van patir força ja que va ser una zona de guerra intensa entre japonesos i nordamericans. Es clar que…nosaltres anem a estudiar el que va passar molts segles abans, en el moment que la illa no era coneguda pels europeus. Nosaltres volem seguir les petjades de Magallanes i Elcano.
Natalia Moragas
 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.