Biologia | Diari de recerca

4. L’esmorzar: llet, fruita i cereals?

27 abril 2010 | Biologia, Diari de recerca

El 80% dels alumnes enquestats esmorzen cada dia alguna cosa abans d’anar a l’escola. Es tracta d’una dada molt positiva. Tot i això, un 11% només ho fan de tant en tant i la resta, un 9%, no mengen mai res a casa abans d’anar a l’escola.

Els aliments més habituals en els esmorzars a casa, segons l’estudi realitzat per la Fundació Alícia i per Talència, són la llet, les galetes i els cereals d’esmorzar. El “got de llet”  és l’ítem que més vegades apareix en les enquestes revisades. En la majoria dels casos es pren amb cacau en pols ensucrat. Seguidament, les galetes tipus Maria, tot i que a vegades són de xocolata o integrals. Un altre aliment molt comú, són els cereals acompanyats per un bol de llet. També es consumeixen sucs de fruita, especialment de taronja, pinya o préssec, la meitat dels quals són comercials. Els productes de brioixeria com les magdalenes, croissants, ensaïmades o coques són aliments que també s’acostumen a menjar força al matí, igual que els entrepans de crema de cacau. En molt poques ocasions trobem fruita fresca.

Un tret a destacar és que en molts casos l’esmorzar canvia segons si és un dia laborable o un dia de cap de setmana. La curiositat és que alguns alumnes esmorzen millor el cap de setmana, perquè tenen més temps o perquè estan en família i, en canvi, n’hi ha altres que no esmorzen.

Per què cal esmorzar?

Esmorzar cada dia és imprescindible, ja que ens proporciona l’energia necessària per poder afrontar cada hora de classe o de treball que tindrem fins a l’hora de dinar. També s’ha observat que si s’esmorza es millora la concentració i l’agilitat mental. A més, esmorzar ens ajuda a assolir al final del dia una bona distribució de tots els nutrients que necessitem perquè el nostre organisme funcioni bé. També s’ha comprovat que esmorzar adientment ajuda a prevenir el sobrepès i l’obesitat, ja que la gent que no esmorza, tendeix a tenir més gana entre hores i a picar més, i quan es pica, normalment s’ingereixen aliments rics en sucres i greixos.

Saltar-se l’esmorzar no ajuda a aprimar-se

Moltes vegades per falta de temps o per falsos mites, l’esmorzar no es realitza correctament. Saltar-se l’esmorzar no ajuda a aprimar-se, més aviat al contrari, ja que et sents més cansat, pateixes ansietat, tens molta més gana i acabes picotejant més coses durant el dia.

Fins al proper missatge!

Fundació Alícia

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.