Aventures científiques | Biologia | Expedicions

La biodiversitat del Pirineu

03 juliol 2012 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions

Un nou veí: la marmota alpina

La marmota alpina va ser introduïda al vessant nord del Pirineu entre els anys 1958 i 1988 per les autoritats franceses. Els objectius d’aquesta introducció mai no van quedar massa clars, però un d’ells segur que era augmentar la biodiversitat de la serralada.

De marmotes al Pirineu, ja n’hi havia hagut fa uns 10.000 anys, però el canvi climàtic,  i probablement la cacera per part dels homínids, les van extingir. Per a introduir-la van alliberar al voltant de 400 marmotes al vessant francès del Pirineu, que de seguida van passar al vessant sud de la serralada. Aquestes 400 marmotes van decidir quedar-se i ara mateix les comptaríem per milers! Els experts pensen que segurament les millors condicions climàtiques i la manca de depredadors van afavorir la ràpida expansió de l’espècie, que ara està gairebé a totes les valls.

Però, com responen els habitants dels Pirineus a aquest nou veí? El nostre projecte estudia de ben a prop la marmota i la seva relació amb la comunitat pirinenca. Ens interessa conèixer-la a ella i a les altres espècies amb qui té relació (dieta, competidors, depredadors, etc.). En aquest projecte us anirem explicant com estudiem les marmotes, com organitzen les seves famílies, quins són els seus costums i també altres coses de la biodiversitat dels sistemes d’alta muntanya.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.